Statssekretær Raymond Johansen og vår antikristne regjering viste virkelig sitt sanne ansikt på TV i går kveld. Nå har sterke krefter i den rød-grønne regjeringen tatt til orde for boykott av israelske varer ganske lenge. I går satte hylekoret igang igjen, hvor statssekretæren bar seg ille over at palestina-arabere under ledelse av terrorbevegelsen Hamas, ikke får solgt sine jordbær til blant annet Norge. Ganske interessant å se hvilken rolle Norge egentlig spiller, og på hvilket parti de befinner seg! Katta er for lengst sluppet ut av sekken! Og denne gangen også til overmål. Statssekretæren bar seg ille over lukten av råtne jordbær. Selvsagt måtte han også legge til at Israel nå må presses til å åpne grensene. Ikke et ord om de daglige kassam-rakettene som skytes inn i Israel fra stedene hvor jordbærene dyrkes. Selvsagt ikke. Det er jo Israels skyld det også må vite. Bildet er fra den gangen Gush Katif tilhørte jødiske nybyggere. Alt dette er rasert idag. Men vi glemmer aldri Gush Katif! Mange av de som bodde her har fremdeles ikke fått noe nytt sted å bo. Det er en skam.
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettInnlegget er slettet da forfatteren er utestengt fra bloggen.
SvarSlettJeg er litt skuffa nå. Dette var en voldsom forenkling av en veldig komplisert sak. Og overmåte lite nyansert framstilt. Du pleier da å gå litt mer i dybden en som så!
SvarSlettSant det du skriver, Bjørn Olav.Det ser ikke ut i Gush Katif nå i forhold til da Israelerne hadde herredømme der. Og rakettene kommer fra akkurat slike steder så det skal se ut som Israel er skyld i alt.
SvarSlettDette har jeg litt kjennskap til, så jeg vet at du ikke overdriver.
Hilsen karin
Undrende:
SvarSlett1. Er det ikke sant at byen Sderot blir beskutt av Kessam raketter fra Gazastripen, om ikke daglig, så flere ganger i uken?
2. Er det ikke sant at politiske partier, representert i dagens rød-grønne regjering har oppfordret til boikott av israelske varer, blant annet fra Gush Katif? Altså samme sted som det nå skal importeres varer fra.
3. Hvorfor skal vi oppfordres til å importere og kjøpe palestinsk-arabiske varer, mens israelske skal boikottes?
4. Var det etnisk rensning det som skjedde i Gush Katif?
Ja, Karin - forholdene i dagens Gush Katif er svært nedslående. Og det er forferdelig å tenke på at fordrivelsen av jødene, fra deres eget landområde, kunne skje. Men slik hatet er mot Israel, og det jødiske folk, er det vel kanskje ikke så underlig.
SvarSlettBjørn Olav:
SvarSlettDet er ganske interessant at du nevner Raymond Johansen, for så godt som hver gang jeg har hørt han uttale seg om situasjonen har han nettopp uttalt at Israel befinner seg i en uholdbar situasjon pga. Kassam rakettene over bla. Sderot.
Han har også flere ganger understreket at Israel har krav på å leve trygt, og at et krav for en løsning nettopp er å få slutt på kassam-rakettene.
(For den saks skyld sier også SV at Israel har rett til å eksistere innenfor trygge grenser)
Så blir man egentlig "antikristen" for å ha andre meninger om et lands administrasjons politiske beslutninger?
Men såklart kan man ikke få med alt israels venner ønsker å få med i hver eneste reportasje.
For min del oppfatter jeg ikke F. eks nyhetene på Visjon Norge, Dagen eller Norge Idag som noe mer objektive, og ufargede.
Jeg husker F. eks når Arrafats hovedkvarter ble bombet presterte Dagen å skrive at "Israelske styrker demonterte Arrafats hovedkvarter".. :-)
Så nå har vel de Israelske styrkene montert det opp igjen med delene de monterte ned? :-)
Mvh.
Lars
Bjørn Olav:
SvarSlettHva med fordrivelsen av arabere, og de landområder de ble fratatt?
Har ikke de samme rett på sine eiendommer, som de eiendommer de arabiske jødene nå søker erstatning for fra de land de flyttet, og\eller ble fordrevet fra?
(det finnes faktisk nå en egen forening for de arabiske jødene som fremmer dette kravet.)
Personlig mener jeg at både de palestinske araberne, de arabiske jødene, og jødene som ble fratatt eiendommer i Norge bør få tilbakeført sine eiendommer, eventuelt få en erstatning beregnet ut fra dagens verdi.
Mvh.
Lars
disse konkrete eksemplene stemmer sikkert, men du framstiller det hele så til de grader fra kun en side. for meg blir det usakelig å ikke ta i betraktning alle de andre faktorene i denne konflikten. Det er fler nyanser en svart og hvitt. Et hvert reflektert menneske burde se seg for god til å å kaste et så ensidig lys over nettopp denne saken som er så sammensatt. derfor er jeg skuffa...
SvarSlettFå om noen norsk regjering har stått for en slik antikristen holdning som den nåværende. Det har jeg redegjort for andre steder på bloggen. Nøkkelord her er ny ekteskapslov, kontrollen over Den norske kirke.
SvarSlettJeg kan ikke huske å ha hørt statssekretær Johansen uttrykke sin bekymring over kassamrakettene over Sederot. Men det kan jo selvsagt ha gått meg hus forbi. Denne gangen var han i hvert fall oppbrakt over at palestinsk-arabiske jordbær ikke ble solgt. Og det var selvsagt Israels feil. Jeg synes stort sett den norske TV medias dekkning av situasjonen i Israel er svært vridd i favør av palestina-araberne.
Undrende:
SvarSlettDa bør du kanskje ta deg tid til å lese det andre jeg har skrevet om den israelsk-palestinske konfliken. Ta også i betraktning at jeg har gode venner både blant jødene, palestina-araberne og de kristne i Midt-Østen.
Jeg blir bare så inderlig lei av denne ensidige kritikken av Israel i norske medier.
Bjørn Olav:
SvarSlettJoda, for dette har jeg lagt spesielt merke til at Johansen alltid viser til at begge sider har forandringer som må gjøres.
Og da har det vært (veldig fritt sitert) "en uholdbar situasjon med nesten daglige angrep med kassam-raketter mot Sderot" som har vært hva han bestandig sier.
Nesten konsekvent har han nevnt nettopp kassam-rakettangrep, og at det skjer nærmest daglig.
Bjørn Olav:
SvarSlettPå hvilken måte har den rød-grønne regjeringen utøvd kontroll over statens kirke? (som jeg trodde skulle være Guds, men det er en annen sak)
Ellers så synes jeg det er snodig hvordan det bestandig er de rød-grønne som får skylden når det gjelder kjønnsnøytral ekteskapslov når den har flertall også i Høyre, og Venstre.
Er ikke da i tilfellet høyre, og venstre også antikristelige om dette er kriteriet?
Og da er vel høyres gamle leder Kåre Willoch også blitt antisemitt på sine eldre dager?
Eller for den saks skyld burdte vel abortsaken veie enda tyngre, og da burdte du jo karakterisere alle andre partier enn KrF, kristent samlingsparti, og delvis Demokraetene for antikristne?
Mvh.
Lars
Lars:
SvarSlettDet er nå engang slik at vi har en rød-grønn regjering, og det er denne regjeringen som fremmer den nye kjønnsnøytrale "ekteskaps" loven. Dermed står de ansvarlige. At andre partier vil vise seg å være like uansvarlige, er jo veldig trist.
Det er tydelig for meg, og jeg tror for mange andre, at vi går mot et antikristent samfunn, som nettopp innfører lover som strider mot Guds ord.
Hva Kåre Willoch angår så er det interessant å legge merke til at venstreradikalerne trykker ham til sitt bryst. Det kan vel ha sammenheng med at den gamle konservative låter mer og mer som visse venstreradikale. Media opptrer også mer og mer som et mikrofonstativ for ham. Kanskje fordi han er blitt mer og mer politisk korrekt.
Fosterdrapsloven er vår største tragedie, og i samme kategori kommer en eventuell kjønnsnøyral "ekteskaps" lov til å bli. Som nasjon vil vi en dag stå ansvarlig innfor Guds domsstol for dette.
Overså visst et av spørsmålene dine, Lars:
SvarSlettRegjeringen styrer kirken blant annet ved utnevnelsen av biskoper. Det er vel ikke tilfeldig at Den norske kirke har de biskopene denne kirken har for øyeblikket.
Bjørn Olav:
SvarSlettLa meg da omformulere meg. Hvordan har denne regjeringen styrt sin kirke i større grad enn de tidligere.
Mvh.
Lars
Ved to ting:
SvarSlett1. Valg av biskoper
2. En tydelig styring av Giske. Det er flere enn meg som oppfatter han som "erkebiskop".
Det er også andre i den rød-grønne regjeringen som gjerne vil styre Den norske kirke, slik at den mer og mer skal bli statens religionsvesen. Det passer jo bra at man kan ha makten over kirken, innsette dens lederskap, og dermed styre den. Ikke ulikt det som har skjedd i enkelte stater vi ikke liker å sammenligne oss med.
Bjorn Olav:
SvarSlett1. Har denne regjeringen gjort dette i større grad enn andre?
Er noen biskoper blitt utnevnt til tross for kirkens vilje?
Etter hva jeg kan huske har ikke den rød-grønne regjeringen gjort noe som har "overgått" utnevnelsen av Stålseth.
2. Har du noen eksempler på hvordan Giske har styrt kirken?
En ting er hva han har sagt, men det viktige er jo hva han gjør. Giske har mange holdninger jeg ikke deler, og jeg er uenig i hans holdning ovenfor kirken.
Men jeg kan ikke huske at han har gjort så mye for å styre kirken. (mye røyk, lite ild.)
Mvh.
Lars
Lars
SvarSlettDet har vakt berettighet oppsikt at kirkeminister Giske mener Den norske kirke ikke er moden nok til å styre seg selv. I en uttalelse fra Arbeiderpartiets landsmøte,22. juli i år heter det: "Den norske kirkes indre demokrati i dag er for svakt." Dette er en uttalelse kirkeministeren har sluttet seg til, og sågar brukt i det offentlige rom. Jeg kan ikke huske noen norsk regjering som har kommet med en lignende uttalelse. Det er en uttalelse som til fulle viser at regjeringen, og da i særdeleshet Det Norske Arbeiderparti, ønsker å innføre ordninger som er kirken fremmed, slik at den kan styres.
Det samme landsmøtet vedtok Trond Giskes og sentralstyrets forslag til ny statskirkeordning, hvilket innebærer at "den "evangelisk-lutherske religion" avskaffes som statens offentlige religion, og at det ikke lenger skal være noe krav at halvparten av statsrådene må være medlem av statskirken."
Ellers blir alt som før. Den statlige styringen opprettholdes, blant annet gjennom bispeutnevnelser.
Det siste utspillet fra den rød-grønne regjeringen er jo i forhold til det såkalte KRL faget. På den ene siden vil de styre kirken, slik at så mange liberale krefter skal kunne innsettes, før de overlater styret til kirken, og på den andre siden skal de innskrenke antall timer i kristendomskunnskap i skolen.