fredag, november 07, 2008

Nei til homofile "ekteskap" i USA


I California, Arkansas, Arizona og Florida er det nå innført forbud mot homofile "ekteskap". Det var lenge knyttet spenning til hva som ville skje i California. I California har homofile "ekteskap" vært mulig siden en domstol slo fast at det var tillatt, men etter kort tid kom forslaget om en ny lov som vil forby det. 52 prosent stemte mot liberaliseringen av loven, og det er dermed ikke lenger lov å utføre slike "vigsler". Det er også høye tall mot en slik lov i Akansas. Der stemte Der stemte 56 prosent at de ønsket et forbud mot at homofile "ekteskap" skal tillates. I Arizona har 57 prosent av befolkningen sagt at de mener homofile ikke skal få adoptere barn. I Florida er flertallet enda større, for her mener 62 prosent at homofile ikke skal få gifte seg. Det er grunn til å takke Gud for at det er et så stort antall mennesker som ønsker å stå for de bibelske verdiene for ekteskapet. Om noe slikt som dette kan skje i Norge gjenstår å se. Det er lov å be om det!

17 kommentarer:

  1. Flott at dette skjer i USA, men tror du at vi, om vi får et regjeringsskifte, kan få en endring av den den nye famøse loven vi nettopp fikk?
    Jan Roger

    SvarSlett
  2. Så vidt jeg har forstått er det partier som ønsker å sette denne saken på dagordenen igjen.

    Jeg har derimot ingen illusjoner om at de skal lykkes med dette. Det er et stort flertall for den nye loven i Stortinget. Det viser hvor langt forfallet er kommet i det norske samfunnet.

    Men Gud kan. Alt er mulig for Ham. Nå Han velger å ikke gjøre det, kan det ha å gjøre med at Gud har sendt dom over Norge.

    SvarSlett
  3. La oss takke Gud for det som har skjedd i California! Det har vært mye forbønn for dette.

    SvarSlett
  4. Jeg syns jo det er sørgelig jeg da, men dette har vi snakket om før! hehe!

    SvarSlett
  5. Anonym4:28 p.m.

    Slik jeg forstår det er det i svært stor grad Obama (som er motstander av nøytral ekteskapslov), og den velgermobiliseringen han sto bak (og da spessielt blant afroamerikanske, og latinamerikanske velgere) som gjorde utslaget.

    Mao. Lavt valgoppmøte, som ville vært i republikansk favør ville sannsynligvis ført med seg et annet utfall er de fleste ekspertene engige om.

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  6. Anonym4:38 p.m.

    Vel... Høyre og Venstre har sagt at betingelsen for et sammarbeid med FrP eller KrF er at de sier ifra seg enhver ambisjon om å reversere, eller endre den kjønnsnøytrale ekteskaplsoven.

    Selv om KrF og FrP skulle opprettet en regjering sammen uten andre partier vil ikke loven kunne reverseres ettersom at det ikke vil kunne utgjøre nok stemmer i stortinget selv om begge partier hadde fått utløst sitt fulle velgerpoensiale.

    Dette i tillegg til at et slikt alternativ i seg selv også er totalt usannsynlig.

    Etter hva jeg har skjønt er flere sentrale FrP'ere i ferd med å endre sin holdning til den nye loven, og viljen til å aktivt jobbe for å reversere den er blant mange svært lav.

    Husk også at FrP selv har vært med på å uthule reservasjonsretten de selv kjempet for å få inn i forslaget.

    Det har kommet klart frem fra FrP at ingen lege har rett til å reservere seg mot å legge til rette for, eller henvise videre homofile som vil ha assistert befruktning.

    Det er kun de som fysisk skal gjennomføre det som blir gitt rett til å nekte i følge FrP.


    Mao. Den siste muligheten ved at et av de to partier som ikke ønsker loven får gjennomslag i regjeringen til å endre forslaget som en del av sammarbeidsavtalen slik at partiene som er mot reversering stemmer mot har vist seg å være en umulighet siden både Høyre og Venstre avviser tanken fullstendig uavhengig av hvilke innrømmelser FrP og KrF hadde vært villige til å komme med i gjengjeld.

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  7. Jeg er helt enig med Lars, det ser ikke lyst ut for en endring av den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps-loven", men for Gud er intet umulig. Som jeg skrev er jeg derimot usikker på om Gud vil svare på våre bønner, når det gjelder dette. Det er fremdeles nådetid, men spørsmålet er om vi har nådd et stadium hvor Guds dom ikke er mulig å forhindre. Gud holder dommen tilbake pga de rettferdige, slik Han gjorde det på Abrahams tid, men en dag vil dommen falle. Da har vi nådd våre synders mål. Ved å innføre denne loven, som så klart strider mot selve Guds natur - Han som skapte oss til mann og kvinne - har vi tatt et veldig langt steg i retning av Guds dom.

    SvarSlett
  8. Anonym7:49 p.m.

    Leser på Blikk sine sider at de vil vil reformere hele skolevesenet. Allerede i 4 klasse skal elever fra neste år måtte forholde seg til 2 kvinner og menn i forhold. I sjuende klasse skal de lære mer om homofil kjærlighet og seksualitet. Skolen skal også bruke egen bok fra homobevegelsen.

    jeg har selv små barn og ser mørkt på dette. Indoktrinering av små barnesinn i et tema hvor uenigehetn er stor. jeg er faktisk ganske sikker på at om vi hadde avholdt folkeavstemning over ekteksapsloven hadde den blitt nedstemt, og dermed heller ingen andre reformer i samfunnet.

    I USA er det få lobbyvirksomheter som har mottatt så mye penger og støtte som homolobbyen.
    I Norge ser vi mye av det samme. Homo lobbyen, trass i at den er meget liten, har enorm gjennomslagskraft.

    Tragisk!!


    MT

    SvarSlett
  9. Anonym8:57 p.m.

    MT:

    Det du nevner får meg til å huske noe jeg har tenkt litt på i det siste.

    Nå har man som kjent lov til å etablere "kristne skoler" under samme forutsetninger som Bondevik-regjeringen.

    Men det er ifølge de kristne skolenes organisasjon så godt som ingen som en gang sonderer terrenget når det gjelder etablering av kristne skoler.

    Det jeg lurer på er hvor mange konservative, evangelikale kristne småbarnsforeldre det egentlig er i Norge i dag?

    Jeg både mistenker, og har god grunn til å tro at "generasjonskrisen" er uendelig mye større enn det vi har forestilt oss.

    Jeg vet at i USA vil antall evangelikale kristne reduseres med 2\3 i løpet av EN generasjon om noe ikke skjer.

    Mon tro om ikke markedet (kristne foreldre som hadde sendt sine barn på kristen skole om alternativet hadde eksistert) har blitt drastisk mye mindre må enn det var for bare svært få år siden (90-tallet, og begynnelsen av 2000) da det virket som om kristne skoler dukket opp som paddehatter.

    Ellers så spiller nok også trosbevegelsens kollaps en viss rolle her.

    Trosbevegelsen så for svært kort tid siden ut (selv for meg som alltid var kritisk) som det eneste som ga resultater, og der vi virkelig så vekst, og begeistring.

    Hva står igjen av trosbevegelsen i Norge i dag? Ruiner.



    Men kan det stemme at det ikke er tilfeldighetens spill, men derimot markedet som har blitt drastisk mindre enn det var på 90-tallet som gjør at ingen er interesserte i å starte kristne skoler lengre (med 2-3 unntak.), og det ifølge organisasjonen for dem ikke en gang er noen som undersøker mulighetene?

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  10. Problemet er også regjeringen som ikke godkjenner nye skoler. Regjeringens politikk i forhold til private kristne skoler er en skandale.

    SvarSlett
  11. Anonym:

    Nei, det du skriver er feil.

    De kristne skolene har sammme vilkårene som de hadde under Bondevik, og under boomen.

    Problemet er ikke at skoler ikke blir godkjent. Problemet er at ingen søker, eller en gang undersøker mulighetene for å søke.

    For svært få år siden sto derimmot søknadene i kø for behandling, og de kristne skolene dukket opp som paddehatter.


    Ellers er det verdt å nevne at i USA der kristne privatskoler er langt mer vanlige får ikke de kristne skolene en eneste krone av staten etter hva jeg skjønner. (mens den offentlige er fullfinansiert av staten)

    Det er altså ikke slik noen har påstått at det ikke tillates å starte en kristen skole om den ikke blir godkjent. Den får simpelthen bare ikke statstøtte, og med logikken vil man måtte si at landet med størst tetthet av kristne skoler, USA (der all bønn, og forkynnelse har vært forbudt i den offentlige skolken de siste 50 åra) har et forbud mot kristne skoler.

    Men poenget mitt gjenstår. Kan vi risikere å at den norske frikirkeligheten har redusert med 2\3 innen en generasjon, og hundrevis av menigheter legges ned, og deres lokaler selges innen de neste 20 åra?

    Det vi ofte er klar over er at i en vekkelse er veksten eksponensiell.

    Det vi skjeldent er så klar over er at forfallet også er eksponensielt. Det vil si at reduksjonen ikke går jevnt og trutt, men i vekkelsens fart. En brå, og stadig brattere kurve.

    En menighet hvor man har mistet ungdommen\de unge voksne, eller de kun møter opp pga. plikt\tradisjon er et synkende skip på vei til skipenes gravgård.

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  12. Bare for å spessifisere:

    Etter at søknadstoppen opphørte som ble innført mens reglene for de kommersielle skolene ble endret har meg bekjent ikke en eneste søknad blitt avvist, og knapt en eneste søknad kommet inn med unntak av en skole på vestlandet, og en i Skien.

    Ellers er det jo selvsagt også slik at for at en søknad for statstøtte skal kunne godkjennes må skolen (eller hva som helst annet) kunne sannsynligjøre og dokumentere at de vil holde det nødvendige faglige nivået slik at ikke staten betaler for en utdanning som ikke holder mål.

    Det tror jeg ingen, og ihvertfall ikke de som driver kristne privatskoler er uenige i.

    kvalitetssikring er jo selvsagt en viktig forutsetning for all statstøtte, og burdte i enda større grad være det.

    Det du sier er altså på alle måter feil. Det er hverken noen som får sine søknader avvist (om ikke det er pga. for lav faglig kvalitet, eller dårlig dokumnentasjon) eller slik at vilkårene har blitt vanskelige.

    Fagorganisasjonen for de krisne skolene har uttalt at situasjonen nå er ideel for å starte kristne skoler, og at det eneste som står i veien er at det ikke en gang er noen som er i nærheten av å være interesserte.


    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  13. Anonym5:49 p.m.

    Her er du nok ikke helt oppdatert. Men det er forsåvidt ikke noe å krangle om. Faktum er at kravene fra departementet er av en slik art at det ikke lengre blir så aktuelt å søke om oppstart av kristne friskoler. Den klare kristne profilen som ønskes av bibeltro kristne, kreves korrigert av de rød-grønne. Man kan ikke undervise skapelsen som sannhet og faktum. Man kan heller ikke undervise Bibelens syn på homofili, osv Hvis man innretter seg etter alle påbud og forskrifter og blir godkjent, er det lite igjen av det særpreg som de fleste kristne ønsker for sine kristne skoler. De som allerede er godkjent har større frihet fordi man ved ny godkjenning har en strengere gjennomgang av disse punktene enn man har i eventuelle oppfølgninger av eksisterende skoler.

    SvarSlett
  14. Anonym6:28 p.m.

    Så på TV om to homofile som skulle gifte seg en eller annen plass i USA, de ble stoppet på registreringskontoret i siste liten. Beskjeden kom mens de ventet på å fylle ut papirene. Endelig noen som har tatt til vettet. Det mest uventede var at det skulle skje i nettopp USA.

    Mvh.: Birgir

    SvarSlett
  15. Anonym6:53 p.m.

    anonym:

    Dette stemmer rett og slett ikke, og meg bekjent er heller ingen søknader blitt avvist.

    Det du sier står også i motsetning til hva Kristne Friskolers Forbund mener som sier hinderet er at få foreldre er interesserte i å sende barna sine på kristne skoler, og interessen til å etablere kristne skoler nå nærmest er ikke eksisterende.

    Mulighetene er derimot gode, og det eksisterer friskoler i dag som praktiserer alt du sier ikke kan praktiseres, og nye vil også ville bli godkjent.

    Men ingen søker. Grunnen til at de ikke søker har ikke noe med betingelsene å gjøre da de er like som under kristen-privatskole-boomen, og like vilkår som under Bondevik.

    Det du kommer med er rett og slett tøv.


    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  16. Anonym6:58 p.m.

    Forøvrig er det fullt mulig å drive kristne skoler uten statstøtte slik man gjør i USA som har størst tetthet av friskoler, men de får meg bekjent ikke en krone i statstøtte, mens den offentlige skolen (der all bønn og forkynnelse er forbudt, og har vært det i 50 år) er fullfinansiert.

    Og poenget mitt igjen er den store krisen vi står foran som jeg ikke en gang tror et titalls mennesker i Norge har tatt inn over seg.

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  17. Birgir

    Ja, alt med USA er ikke bare dårlig! Det finnes lyspunkter der, som det er god grunn til å takke Herren for.

    SvarSlett