tirsdag, august 25, 2009

Rumenske baptister startet pionerarbeid i Østerrike

Det skjer spennende ting i Østerrike. I byen Krems, ca 80 kilometer fra Wien, ble det for syv år siden plantet en rumensktalende baptistmenighet. Det hele startet med fem mennesker som fikk nød for byen de bodde i. Nærmeste baptistmenighet lå i Wien, og dit var det altfor langt å reise. Dessuten ville de ikke kunne nå byens egne innbyggere. Derfor besluttet de at de ville grunnlegge en ny menighet på stedet. De fikk leie lokaler i en annen kirke, men etter tre måneder ble de bedt om å forlate disse. Dermed begynte en vandring søndag etter søndag, hvor de måtte finne steder hvor de kunne feire gudstjeneste. Men den uholdbare situasjonen tok ikke motet fra dem.

Etter noen måneders tid fikk de muligheten til å pusse opp et kjellerlokale i et leilighetskompleks. Det gav dem plass til 80 mennesker. Nå er stedet alt blitt for lite. Her feirer de gudstjenester, her kommer de sammen for å be og her holder de søndagsskole for barna. Det drives også et ungdomsarbeid og menigheten har sitt eget kor.

Det er veldig oppmuntrende å se hva Gud gjør. Her var det kun fem mennesker som startet opp, men Herren har lagt nye til menigheten hele tiden. Det er som vi kan lese i Apgj 2,47: "Og daglig la Herren dem som ble frelst til menigheten."

Bildet er hentet fra en søndagsgudstjeneste i Den rumenske baptistmenigheten i Klems. Reiser du dit, finner du den i Schillerstrasse 8.

2 kommentarer:

  1. "Det hele startet med fem mennesker som fikk nød for byen de bodde i"

    Ja, det skal ikke flere til for å starte en menighet. Mange steder mangler menigheter. Det er et stort behov for flere menigheter i vårt land. Hvor er pionerene?

    I pinsebevegelsen har holdningen vært at det er nok med en pinsemenighet i hver by.Dette har jeg alltid vært uenig i. Når det har vært snakk om å danne en ny pinsemenighet der det allerede eksistere en pinsemenighet, så har det vært motstand. Heldigvis så er pinsebevegelsen på gli når det gjelder denne problemstillingen.

    På hvert tettsted med mer enn 1000 innbyggere bør det være en menighet iflg. DAWN. Så utfordringen ligger der!

    Stener

    SvarSlett
  2. Det skjer heldigvis gledelig ting i pinsebevegelsen når det gjelder dette. Vi trenger desperat pionerene i Norge. Byen jeg bor i trenger flere menigheter. I stedet for å gremmes over at det dukker opp "konkurrenter", skulle vi glede oss over at folk blir frelst.

    SvarSlett