Det kommer kanskje som en overraskelse på enkelte men Østerrike er et land som undertrykker sine religiøse minoriteter. Et av disse religiøse samfunnene er baptistene. Til tross for at baptistene globalt utgjør 120 millioner mennesker, og er et av de største kirkesamfunn i verden og har eksistert i Østerrike i 141 år ser det ikke ut til at de i uoverskuelig fremtid vil kunne få statlig anerkjennelse som et religiøst fellesskap.
Det konstaterer Walter Klimt (bildet), generalsekretæren for Baptistunionen i Østerrike. Den teller 25 forsamlinger med 1.500 medlemmer.
I Østerrike må et religiøst samfunn ha 16.000 medlemmer for å kunne bli anerkjent. Nå har to frimenigheter protestert på dette og vunnet frem, men det får likevel ingen betydning for de andre frimenighetene i landet. Det har også vært et krav at et religiøst samfunn må ha eksistert og praktisert sin religion i 20 år før de kan søke myndighetene om en offisiell status. Disse to menighetene - en mennonite forsamling og en evangelisk frimenighet - får likevel ikke gleden av at retten har sagt at 20 år er for lenge å vente på en slik godkjennelse. Fortsatt må man ha 60.000 medlemmer.
Østerrike har 8,3 milloner innbyggere. 71,3 prosent er medlemmer av Den romersk-katolske kirke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar