Det nye kirkesamfunnet i Sverige, som er en sammenslutning av Missionskyrkan, Metodistkyrkan og Svenska Baptistsamfundet skal fram til neste år ledes av en ledergruppe med Ann-Sofie Lasell (bildet) som talsperson. Ann-Sofie Lasell, som er baptist, er også kjent for å være svært kritisk til Israel. Hun er en del av de såkalte "følgesvennene" som er utsendt av Sveriges kristne råd til å være observatører ved grenseposter i Israel.
Som tidligere meldt på denne bloggen klarte det nye kirkesamfunnet ikke å bli enige om navn, ei heller hvem som skal være leder.
Blant svenske baptister som ønsker å stå for klassisk baptisme og kristentro er det sterk uro over det som har skjedd. Flere menigheter har allerede valgt å gå ut av Baptistsamfunnet, og flere skal etter det vi forstår være på vei til å gjøre det. Noen av disse menighetene har meldt overgang til Evangeliska Frikyrkan, mens andre velger å bli stående som frie og uavhengige baptistmenigheter. Om valget av Lasell som talsperson for det nye kirkesamfunnet vil føre til at flere baptistmenigheter nå velger å forlate den sammenhengen de har stått i er et åpent spørsmål. Det kan være en medvirkende årsak for de som har tenkt tanken, men ennå ikke bestemt seg. For det finnes mange Israelsvenner også blant svenske baptister. Hovedårsaken til at flere svenske baptistmenigheter velger å forlate den sammenhengen de har stått i er at i det nye kirkesamfunnet vil man ha to dåpssyn. Dessuten er det mange som stiller spørsmålstegn med hva som skjer med den frie menighetens stilling.
Se også:
http://www.vl.no/kristenliv/article132251.zrm
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=263528
Hej! Läser och uppskattar mycket av det du skriver i din blogg, men inser också att vi nog inte riktigt delar förhoppningar/farhågor vad gäller den nya kyrkan i Sverige, inte heller delar vi fullt ut åsikter kring Israel-Palestina.
SvarSlettJag tänker dock ingen önskan att debattera detta här, men vill bara förtydliga en sak. Det ekumeniska följeslagarprogrammet har som viktigaste utgångspunkt att vara en neutral part i konflikten och att vara observatörer som skall bevaka att folk får sina mänskliga rättigheter tillgodosedda oavsett vem som för tillfället är förövaren eller den utsatta parten. Det är alltså fel att per automatik sätta etiketten Israelkritiker bara för att någon varit följeslagare. Jag känner flera som varit där på detta sätt och som känner en djup kärlek och sympati för det judiska folket men som samtidigt inte tycker det är ok med situationen som nu är.