mandag, november 26, 2012

En tyrkisk menighetsplanters hverdag, del 2

Vi fortsetter her historien om menighetsplanteren i Tyrkia:

Jeg er gift og vi har en tenåringssønn. Familien min flyttet til en ny langs kysten i 2003 og siden da har vårt mål vært å spre det kristne budskapet, og grunnlegge en kristen forsamling.

Vi møtte en koreansk familie der som eide en bygning. Rett etter at de ankom stedet flyttet de ut og lot oss få bruke stedet. Vi har omgjort det til et kapell og bruker også noen av de tilstøtende rommene til ulike aktiviteter. Vi har også fått oss en web-side og vi har oppdaget at den har tusenvis av besøkende. Dette var begynnelsen på vårt arbeid med å nå ut til mennesker med evangeliet. Senere etablerte vi det som skulle bli Agape kirken.

Vi ble overrasket over at hundrevis av mennesker ville besøke oss og ønsket å snakke, stille spørsmål og samtale om det som har med tro å gjøre. Faktum er at flesteparten av de som kom på besøk, kom på grunn av web-siden vår eller de hadde hatt personlig kontakt med noen av våre folk.

Forsamlingen vår har måttet flytte fire ganger. Menigheten vokser hele tiden, og vi fortsetter å vitne selv om det gir oss store utfordringer.

2700 år gammel by
Byen vi arbeider i ble grunnlagt for 2700 år siden! I Middelalderen var halvparten av befolkningen kristen, den andre halvparten muslimsk. I dag er majoriteten av befolkningen muslimsk, men det finnes også grekere her.

Tyrkene kjenner generelt til romersk-katolske, ortodokse og protestantiske kristne, men de kjenner lite til de forskjellige protestantiske gruppene. Det er årsaken til at man f.eks ikke taler om baptistkirker, men kaller dem bare protestantiske menigheter.

Det finnes en lignende menighet som Agape kirken i Izmir, det gamle Smyrna. Begge disse menighetene samarbeider. I følge menighetsplanteren denne saken omtaler så er det lettere å være kristen i Izmir fordi det er flere kristne der.

(fortsettes)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar