tirsdag, juni 02, 2009

KGB's arkiver i Ukraina skal granskes av baptister!



Ukrainas president har gitt samtykke til at de Evangeliske kristne/Baptistene skal få tilgang til KGB's sikkerhetsarkiv, slik at de kan granske dokumentasjonen om den massive forfølgelsen av kristne i perioden 1920-1990.

I kommisjonen som er nedsatt sitter det flere historikere. Også pinsebevegelsen i Ukraina er representert.

At det nå nedsettes en kommisjon som skal granske hva som skjedde med de kristne fangene og deres familier viser hvilken enorm positiv utvikling som har skjedd i Ukraina de siste årene. Forfølgelsen av de kristne i denne tidsperioden det her er snakk om var massiv, grusom, utspekulert og svært omfattende. Noe av historien er kjent, blant annet gjennom kanskje den i vest mest kjente kristne dissidenten, Georgij Vins (bildet). Nå vil det avdekkes hva som virkelig skjedde med tusenvis av mennesker.

Beslutningen om å åpne arkivene ble offentliggjort 27. mai.

Det er grunn til å minne om Jesu ord i Luk 8,17: "For ingenting er skjult, som ikke skal bli åpenbart, og heller ikke noe er gjemt, som ikke skal bli kjent og komme fram i lyset."

La oss be for de som skal granse denne mørke delen av Ukrainas historie.

4 kommentarer:

  1. Godt at bøker kan åpnes også her i tiden, for lenger framme, bak død og grav, venter det flere bøker.

    Først skal Guds folk dømmes, eller bli bedømt for sin vandring her nede.
    (1.Kor. 3.12-15)

    Så har vi dommen foran evighetens trone, der alle skal dømmes etter
    sine gjerninger, det som står i disse bøkene. (Åp.20,12).

    Noe å tenke på!

    SvarSlett
  2. Det som skjer i Ukraina nå er virkelig et stort takkenemne. Jeg er enig med anonym som understreker alvoret i det å tro at noe skal holdes skjult for Den Hellige Gud. En dag kommer alt for en dag. Noen ganger her i tiden, mens noe vil vente til evigheten. La oss leve i lyset.

    SvarSlett
  3. Takk Gunner, for at du videreformidler disse opplysningene. Du og kona driver sannelig et spennende arbeid! Måtte Herren rikelig velsigne deg og tjenesten for Ham.

    SvarSlett