torsdag, juli 02, 2009

Et kall til renhet, hellighet og bønn

Det pågår en debatt om det internasjonale bønnehuset i Kansas City et annet sted på denne bloggen. Her kan du med selvsyn se og høre Mike Bickle som har grunnlagt dette bønnesenteret hvor det pågår en bønnetjeneste 24 timer i døgnet. Mange nordmenn har vært på IHOP (International House of Prayer), og har kommet hjem til Norge i brann for Jesus, og med en sterk bønneiver. Ved IHOP er det en sterk forkynnelse av omvendelse, hellighet, bønn og innvielse for Herren. Ikke minst er det en radikal undervisning om korset, både hva Jesu soningsdød angår og korsets innvirkning i den enkelte kristnes liv. Mike Bickle har utgitt følgende bøker på norsk: "Grepet av Jesus" (1995), "Den profetiske tjeneste" (1998), "Gled deg i Guds kjærlighet" (2002) og "Etter Guds hjerte" (2005). Alle på Prokla Media. Jeg anbefaler gjerne "Grepet av Jesus", "Gled deg i Guds kjærlighet" og "Etter Guds hjerte", den siste om David-generasjonen. Boken om den profetiske tjenesten er ikke så god, og den er dessuten litt utgått på dato. Mike Bickles kall er å kalle menigheten til renhet og hellighet og istandsette Jesu brud før Brudgommens komme.

6 kommentarer:

  1. Bjørn Olav, helt på tampen:

    Du skriver: "Boken om den profetiske tjenesten er ikke så god"!

    Her er det kanskje mulighet for bitte litte grann enighet? :)

    For dette har vel med Kansasprofetene å gjøre!?

    Bickle har et endetidssyn som han kaller "Apostolic Premillennianisme! Du finner det her:

    http://www.ihop.org/Publisher/Article.aspx?ID=1000042102

    Kan du være enig i dette?

    Ser du noe Latter Rain påvirkning her?

    Mvh.
    Cato.

    SvarSlett
  2. En ting til i farta, Bjørn olav:

    Denne Bob Jones som nevnes på dette klippet, er vel den samme som hadde med Todd Bentley og engelen Emma å gjøre?

    Mvh.
    Cato.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Siden du har tid til å stille flere spørsmål, har du kanskje også tid til å svare på de jeg har stilt deg?

    Nå skrev jeg i innlegget mitt at jeg ikke synes "Den profetiske tjenesten" er spesielt god. Det er flere årsaker til dette. For det første har jeg lest ganske mange bøker om den profetiske tjenesten og om det å profetere. Det er et emne som har opptatt meg gjennom mange år. Boken til Bickle er ikke blant mine favoritter, men den har enkelte gode poenger. Det andre forholdet er at den har gått litt ut på dato, i den forstand at den omtaler begivenheter som ikke er særlig tidsaktuelle. Det er problemet med bøker av denne art, hvor man skriver inn i en bestemt tidssituasjon.

    Nå er det forskjellige syn på endetiden i mange av de sammenhengene jeg preker. Om jeg bare skulle preke der hvor mitt syn er enerådende, ville jeg ikke hatt muligheten til å forkynne alle steder. Bickle har sitt syn, det vil føre altfor langt å analysere det og samtidig gi uttrykk for mitt syn i en kort kommentar. Kanskje jeg skriver en artikkel om dette senere. Men det vil ikke forundre meg om Bickles og mitt syn har noen sammenfallende elementer. Jeg mener Kristi forsamling kommer til å gå gjennom deler av trengselstiden.

    Nå har jeg forsøkt gjennom gjentatte innlegg å forklare for deg at det har skjedd en positiv utvikling i IHOP.Dette ser det ut til at du ikke får med deg. Om du har fulgt bittelitt med i det jeg har skrevet om Todd Bentley, så vil du vite at jeg hører med blant hans skarpeste kritikere. Og det på et tidspunkt da mange andre sluttet entusiastisk opp om Bentley. En av de tingene jeg kritisere var nettopp det som hadde med engelen Emma å gjøre.

    Det er mange som har profetert gale ting opp gjennom tiden. Kanskje du også? Noe er mer graverende enn andre ting, men vi har gaven til å skille ånder i forsamlingen. Dessverre er det mangelvare i mange sammenhenger, men i tilfellet Todd Bentley var det flere som dømte rett.

    Jeg skal ikke begi meg ut på å bedømme profetien jeg hører Bickle gjengi her. Den hører vi bare deler av.

    Det jeg registrerer til min glede i IHOP er en sterk understrekning av korset, av renhet, av omvendelse, hellighet, bønn, faste, forventning til Kristi gjenkomst. Kanskje mer enn i mange andre sammenhenger i dag. Jeg har møtt flere av lederne innen IHOP. Selv kan jeg ikke gå god for alt de står for, men jeg ser mennesker som virkelig elsker Jesus og som bruker timesvis i bønn hver eneste dag. Det er ikke så mye understrekning av tegn og under i denne sammenhengen, som det er av omvendelse og rett liv med Gud.

    Jeg tror du vil ha stor nytte av å lese for eksempel boken "Grepet av Jesus." Jeg er ganske sikker på at du vil få et litt annerledes syn på Bickle og IHOP ved å gå til primærkilden, og ikke til sekundærkilder hvor du ikke engang vet hvem som står bak dem.

    SvarSlett
  5. Hvilke bøker om den profetiske tjenesten vil du anbefale? Gjerne bøker på både engelsk og norsk.

    Stener

    SvarSlett
  6. Bøker jeg kan anbefale om det å profetere og om det profetiske embetet er følgende:

    T.Austin Sparks: Prophetic Ministry. Mercy Place/Destiny Image. Du finner den på www.reapernet.com

    John and Paula Sandford: The Elijah Task. A call to today's Prophets and Intercessors. Victory House.

    John and Paula Sandford: Elijah among us. Chosen Books.

    Graham Cooke: Developing your prophetic gifting. Sovereign World International

    James Ryle: The Hippo in the Garden. Highland

    Wayne Grudem: The Gift of Prophecy in the New testament and Today. Kingsway Publications.

    Skulle jeg prioritere blant disse ville jeg valgt T.Austin Sparks bok. Den er en sterk bok om den profetiske tjenesten, med et forord av Leonard Ravenhill. Bare forordet er verd pengene!

    SvarSlett