lørdag, juli 04, 2009

Gud holdt sin hånd over Edgar Harrell mens han svømte med haier





For 64 år siden kjempet Edgar Harrell for sitt liv. USS Indianapolis var truffet av japanske torpedoer og var stukket i brann. Rundt ham i vannet fløt vrakrester fra båten, og kroppene til hans kamerater. Og rundt dem store mengder haier. De spiste på de døde kroppene. Så lenge de amerikanske marinesoldatene som ennå var i live holdt seg i klynger, angrep ikke haiene, men når kraftige strømmer i vannet dro dem unna hverandre, angrep haiene de som fløt bort fra de andre. Situasjonen kunne ikke ha vært verre. Mange av marinesoldatene var utmattet etter å ha ligget lenge i vannet, flere av dem var hardt skadet. De slet med tørst og sult. I fire og en halv dag lå Edgar Harrell i vannet og kjempet for livet.

Men midt oppe i denne forferdelige situasjonen opplevde Edgar Harrell Guds nærvær. Han var blitt en kristen to år tidligere.

"Gud holdt meg oppe hele tiden," forteller Edgar Harrell, og legger til: "mens jeg svømte med haier."

På en forunderlig måte beskyttet Gud Edgar Harrells liv.

Det var i de siste ukene av 2. verdenskrig at USS Indianapolis seilte ut med Filippinene som bestemmelsessted. Fire dager etter at de hadde levert deler til en atombombe på øya Tinian, 26. august 1945, seilte krigsskipet USS Indianapolis med et mannskap på rundt 1.200 ombord med kurs for Filippinene. Underveis ble de truffet av to torpedoer skutt ut fra en japansk ubåt. Torpedoene delte skipet i to. Klokka var rundt midnatt, og mange sov på denne tiden.

USS Indianapolis sank på iløpet av 12 minutter. Av et mannskap på 1196 mennesker, var det bare 900 av dem som havnet i vannet. Når det hele var over fantes det bare 317 overlevende. Edgar Harrell var en av dem.

Edgar Harrell er i dag 84 år gammel, ved god helse og aktivt menighetsmedlem. I mange år var han medlem av First Baptist Church i Paris i Tennessee, men er nå medlem av en annen baptistkirke, Calvary Bible Church, i Joelton Tennessee hvor hans sønn er pastor. Sønnen skrev en bok om faren i 2005: "Out of Depths", hvor Oliver North bidro med forordet.

På fargebildet sees Edgar Harrell sammen med kona Ola. Svarthvitt bildet er tatt rett før Edgar Harrell gikk ombord i USS Indianapolis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar