onsdag, juli 01, 2009

Når ulven i fåreklær banker på døra



Så sto de der igjen! Hadde akkurat rukket å spise frokost da det ringer på døra. Utenfor står to menn. Før de presenterer seg, vet jeg hvem de er. Hvem andre enn Jehovas vitner står på døra en glovarm julidag for å snakke med deg om deres tro?

Men det ble en tankevekker for meg: Hvor mange evangeliske kristne tråkker gatelangs i sommervarmen for å fortelle andre om Frelseren? At Jehovas vitner dukker opp på døra burde være et skikkelig vekkerop for Kristi sovende forsamling! For meg ble det nettopp det.

Vanligvis ber jeg vitnene inn for å be. Det vil de ikke. Dermed blir du kvitt dem ganske fort. :-) Jeg har vært i så mange samtaler med disse vitnene og vet at argumentasjon fører ikke frem. Det er veldig trist å se at så mange mennesker blir forført av disse vitnene, som virkelig er ulver i fåreklær. Men sannsynligheten er stor for at de lykkes, fordi Kristi forsamling er opptatt av helt andre ting enn å vinne mennesker for Gud. Hvor mange evangeliseringstiltak har din menighet satt i gang denne sommeren? Hvor mange av menighetens medlemmer er opptatt av å vinne andre for Gud?

3 kommentarer:

  1. Tankevekkende, Bjørn Olav!

    Vi lever i et samfunn der det er veldig akseptert at man lever et egosentrisk liv. Også vi kristne kan komme langt bort fra f.eks. det som står i Markus 12,28-31:
    "En skriftlærd, som (hørte dette ordskiftet) hadde hørt et ordskifte mellom Jesus og saddukeerne, og forstod hvor godt Jesus hadde svart, gikk bort til ham og spurte: "Hva er det første av alle bud?" 29 Jesus svarte: "Det første bud er dette: Hør, Israel! Herren vår Gud, Herren er én; 30 og du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand og av all din kraft. 31 Det andre er dette: Du skal elske din neste som deg selv. Ikke noe bud er større enn disse to."

    Er vi vant til å tenke at vi skal elske Gud av HELE hjertet, sjelen og av ALL forstand og ALL kraft? Eller har for mange bare sunget god-natt-sanger om at vi ikke trenger å bry oss så mye om hva Gud vil, fordi han er så "grei" og tilgir all vår sløvhet?

    Kjære venner: Vi trenger å bruke mulighetene sommerferien gir oss til personlig, åndelig fornyelse. Vi trenger å spørre Gud om hva han vil med hver enkelt av oss framover.

    Vi må be Ham om motivasjon og kraft til å leve helt for Ham, til å lengte etter at mennesker skal bli frelst. Og vi må tro at Han kan utruste oss og fornye oss.

    SvarSlett
  2. Ja, dette ble en virkelig vekker for meg! Jeg tenkte: hva gjør jeg konkret for å vinne noen for Jesus denne sommeren? Jeg ber Gud vise meg noen konkrete områder hvor jeg kan vitne.

    SvarSlett
  3. Tidligere Jehovatopp som ble kristen, Joseph Wilting, var her for mange år siden, og mente vi burde be Jehova Vitner inn på kaffe.

    Vi ba en av toppene her, på den tiden, inn på kaffe og nystekte vafler.

    Det var stekt. Han glemte "veska" si med litteratur, da vi fortalte om frelsen i Kristus. Merket Herrens nærvær under kaffestunden.

    Da han gikk ut, hadde han tårer i øynene.

    Vet ikke hvordan det gikk med han siden, da han ikke bor her lengre.

    Vet at Guds ord ikkre vender tomt tilbake. Så en må såvel alle vann.

    SvarSlett