mandag, september 07, 2009

Behovet for åpenbaring


I den siste tiden har jeg vært opptatt av mitt eget og menighetens store behov for Åndens åpenbarelse. Derfor var det interessant å lytte til Christine Larkins undervisning denne helgen (se gårsdagens bloggartikkel), hvor hun understreket det samme. En annen som også understreket dette sterkt i sin bibelundervisning var den kinesiske menighetslederen, Watchman Nee (bildet). Jeg har hentet følgende fra boken "Brød i ørkenen, hvor Nee tar utgangspunkt i Matt 16,17:

"For det er ikke kjøtt og blod som har åpenbart dette for deg, men min Far i himmelen."

"Menighetens grunn er ikke bare Kristus, men også kunnskapen om Kristus. Det triste idag er at så mange av oss rundt om i menighetene - eller såkalte menigheter - totalt mangler dette solide grunnlag. Vi kjenner Ham ikke. Han er en teoretisk eller læremessig Kristus for oss, ikke en Kristus som er blitt åpenbart oss.

Men teorier vil ikke kunne stå seg mot helvetes makter, og det er dette Jesus erklærer at Hans menighet vil gjøre. Har vi kanskje glemt hva vi egentlig er til for?

Når jeg har vært på besøk i hjem i den vestlige verden, har jeg noen ganger lagt merke til vakre porselenstallerkener, ikke på bruk på bordet, men med en anordning som gjør at de kan henges opp på veggen som en skattet prydgjenstand. Det virker på meg som om mange tenker på menigheten som noe slikt, som noe som bør beundres på grunn av sin formfullendte utførelse.

Men, nei, Guds menighet er til å brukes, ikke til pynt. Et tilsynelatende preg av liv kan greie seg under gode tider, men når dødsrikets porter sluttes til rundt oss, da vet vi alle godt at det vi trenger er åpenbaring fra Gud av Hans Sønn. Det er førstehånds kjennskap som virkelig teller i prøvens stund.

4 kommentarer:

  1. Djevelen kan lure med bibel i hånden men ånden brenner han så han skriker og flyr fra Guds hellige nærhet. amen.
    Takk for åndskapen ikke er tapt på jorden for Jesus lever.

    Broder i kristus

    SvarSlett
  2. Jeg skrev feil det skal være åndskampen som ikke er tapt.
    Gud velsigne alle som tar vare på skatten sin dyrebare ånd brakrt oss av Gud så vi kan kjenne han trods alle farer som lurer der vi minst tror det.ÅNDEN ROPER FAR amen

    SvarSlett
  3. Mer,mera av Jesus i mitt inre!
    Läste en sak i Wislöffs andaktsbok,och det var;
    När Andens ljus kastas över vårt inre,så kan vi många gånger känna
    oro, men när Andens ljus kastas över Kristus,då kan vi känna Frid,
    och en Längtan att Ropa Mer ,Mer av Kristus i mitt liv!
    Guds Välsignelse!
    Karin

    SvarSlett
  4. Å være i ånden sammen med Jesus finnes det noe bedre.Man føler seg totalt elsket og aksptert for han er kjærligheten.Ingen trosmakter kan ta fra oss Jesus når vi er i ånden med han amen. Skriften er viktig for å bli kjent med Jesus som ett bilkart over veien men målet er Jesus i ånden som er den eneste trygge havn som ikke kan tolkes feil av våre skrøpelige sind. Nei kontakten med Jesus er den eneste sikre veikart til målet.
    Broderlig i kristus

    SvarSlett