lørdag, september 05, 2009

Doktoren i sosiologi som ble ordensbror og la ned livet for de fattigste av de fattige


Broder Michel, lederen for en gruppe Taize-brødre som lever i Alagoinhas, Brasil, er død, 71 år gammel. Han var av tysk opprinnelse, men født på Papa Ny Guinea, hvor hans foreldre var misjonærer.

Broder Michel trådte inn i Taize-kommuniteten i 1959, mens han forberedte seg for en doktorgrad i sosiologi i Paris. Han var også forbindelseslinken til Aktion Sühnezeichen, som bygget kirken i Taize i årene 1961-62 som et tegn på forsoning mellom Tykland og Frankrike etter 2.verdenskrig.

I 1966 reiste broder Michel til Sør-Amerika for å bli leder for Taize-brødrene som bodde i Brasil, først i Recife (1967-1972), Vitoria (1972-1978) og så Alagoinhas frem til nå. Broder Michel og brødrene delte kår med de fattigste av det fattige, og arbeidet utrettelig for å bedre deres levekår. En skole for døve og en skole for blinde står igjen som levende vitnesbyrd om broder Michels liv. Hans navn er vel kjent i Brasil.

Vi minnes denne stillferdige bror i Kristus med dyp takknemlighet. Ikke bare hans ord, men hans levde liv, var et sterkt vitnesbyrd om Jesus.

1 kommentar:

  1. Anonym5:24 p.m.

    Ydmykt takker jeg også deg broder i kristus som ved å bli fattig ble den rikeste på jorden i Gud.
    Vi møtes nå i den himmelske kirke der dem som tjener sitter.
    Takk for ånden som gjør at vi altid kan møtes når dem andre sitter å leser teoretiske tanker i bibelen på jorden .

    Broderlig i kristus

    SvarSlett