lørdag, september 05, 2009

Trofaste venner til døden skiller dem ad



"Predikantens fyrste", ble han kalt, Charles Haddon Spurgeon (det store bildet), Englands store forkynner. Han ble bare 47 år gammel. De siste fire årene av hans liv hadde han ikke en eneste dag hvor han følte seg bra. Han var ille plaget med sykdom.

Mens Spurgeon er kjent, har du kanskje ikke hørt om Joseph William Harrald? Han var Spurgeons sekretær de siste årene Spurgeon levde. Han tok stenografiske notater av alle Spurgeons prekener mens han arbeidet som hans sekretær, slik at alle er blitt bevart for ettertiden. I timesvis hver eneste dag arbeidet han utrettelig for å hjelpe Spurgeon med hans arbeid. Da Spurgeon døde i Mentone i Frankrike, 31. januar 1892, mens han var rekonvalisent der, ble et telegram sendt til Mr. Herrald fra diakonene i Metropolitan Tabernacle, menigheten hvor Spurgeon var pastor. Det lød:

"Blant de mest trofaste av alle de trofaste vennene til vår høyt elskede pastor, er du den mest trofaste av alle trofaste venner."

10. juni i år døde Dr. J.R Faulkner. Han er nok et ukjent blad her i Norge. Han var "våpendrager" for en annen kjent skikkelse, i hvert fall i amerikansk sammenheng, nemlig pastor Lee Roberson. Trofast tjente han ved siden av Roberson, grunnleggeren av Tennessee Temple University og mangrårig pastor for Temple Baptist Church også i Tennessee.

Jeg kom til å tenke på disse to når jeg leste Jesu ord i Johannes 15,13:

"Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for sine venner."

Det finnes mange uselviske menn og kvinner i Guds rike som tjener både ved frontlinjene, og på hjemmebane. De trengs begge steder. En dag vil de bli belønnet for sin trofasthet og utholdenhet. La oss også verdsette dem mens de ennå lever, og takke Gud for dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar