tirsdag, februar 02, 2010

Kristi uransakelige rikdom, del 1

Takket være en kinesisktalende venn, Joshua Yau, er jeg i stand til å bringe bloggens lesere en virkelig "godbit": utdrag av Stephan Kaung's (bildet) bibelundervisning som han holdt for en gruppe troende i Hong Kong i desember i fjor. Stephen Kaung var mangeårig medarbeider av Watchman Nee, og muligens den siste gjenlevende av dem. Kaung som over 90 år gammel, er fremdeles frisk og oppegående. Vi håper å få ham til Norge i år.

Jeg har forsøkt å oversette noe av det Kaung var inne på i sin genuine bibelundervisning i Hong Kong:

Når det gjelder forholdet mellom menighet og tjeneste, er det min følelse at største problemet handler om at vi har altfor stor oppmerksomhet på de utvending ting. Ofte tenker vi bare på hvordan vi kan få menigheten til å gå fremover, hvordan arbeidet vårt skal bli mer fremgangsrikt, men vi overser det faktum at disse to tingene handler om liv, ikke bare utvendige arrangementer. Kristenhetens problem i dag handler nettopp om dette.

Når vår Herre var på jorden, etter sin oppstandelse og himmelfart, og helt i begynnerfasen til menigheten, ser vi ingen utvendige arrangementer, organisasjon eller planlegging. Oppmerksomheten handlet om hvordan livet skulle vokse og utvikle seg naturlig. Begge aspektene var knyttet til livets utvikling, ikke bare individuelt, men kooperativt. Med andre ord, det var ikke et spørsmål om utvendig organisering, men snakk om en voksende prosess av det indre livet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar