fredag, februar 05, 2010

Todd Bentley tilbake i manesjen

Til tross for advarsler fra en rekke hold er skandalepredikanten Todd Bentley (bildet) tilbake i manesjen. Mannen som stod i med en annen kvinne mens han var gift, og ledet an i den såkalte vekkelsen i Lakeland, har vært igjennom et rehabiliteringsprogram over noen få måneder. Han har innrømmet at han har slitt med et betydelig alkoholproblem gjennom flere år, og var påvirket av alkohol under Lakeland møtene. Det var i forbindelse med disse møtene at han ved flere anledninger slo og sparket alvorlig syke mennesker. Blant annet sparket han en kvinne i ansiktet med sine lærstøvler, og slo en kreftsyk mann i magen.

Flere ledere tok selvkritikk i ettertid for at de ikke hadde tatt opp opplagte overtramp i forbindelse med møtene. Men det synes ikke å ha gjort særlig inntrykk på Bentley. De anmodet ham blant annet om å forsone seg med sin hustru gjennom mange år, men Bentley var ubøyelig og ville skilles. Det til tross, nå har han fått fleres velsignelse til å komme tilbake med sine showpregede møter og holder i disse dager en såkalt "Helbredelseskole". Denne startet onsdag denne uken og varer frem til lørdag i lokalene til Morning Stars Ministries, som eies av Rick Joyner.

På en norsk Facebookside ble det reklamert for møtene i går. Jeg skrev en liten kommentar, og fikk svært så sterke reaksjoner tilbake. Det er faktisk ikke mulig å stille spørsmålstegn ved denne mannens meget omdiskuterte virksomhet uten at enkelte av hans tilhengere reagerer med sinne. Jeg fikk høre at jeg måtte passe meg for "å røre ved Herrens salvede".

Men nå anbefaler faktisk Guds ord om å prøve alt som blir sagt. Hvordan skal vi kunne prøve ting som skjer, om vi ikke kan snakke om det?

Noe som har forundret meg lenge er at en del av de som snakker mye om Guds nåde og tilgivelse er så veldig sint.

Se også
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=201791

10 kommentarer:

  1. Anonym8:35 a.m.

    Se denne : http://www.youtube.com/watch?v=_gxKd68hCo0&feature=player_embedded#

    SvarSlett
  2. Hva mener du burde vært gjort i denne situasjonen som ikke har blitt gjort, Bjørn Olav? Hvordan ville du som pastor ha forholdt deg til TB, dersom du skulle coache ham videre? Hvilke praktiske råd og tiltak ville du ha satt inn?

    SvarSlett
  3. Det første jeg vil si er at det er ingen automatikk i at forkynnere eller ledere skal tilbake i tjeneste,når de har falt i synd - men det kan skje. I tilfellet Bentley skjer det altfor fort. Det er tydelig at denne mannen trenger profesjonell hjelp over tid. Poenget er jo ikke at mannen SKAL tilbake i tjeneste, men at han kan få hjelp til selv å finne legedom. Det er i enkelte miljøer en slik overfokusering på tjenesten, som om den er alt. Det viktigste er at Bentley får den hjelpen han trenger, både på det personlige og det relasjonsmessige plan.

    Det som har skjedd med og rundt Bentley viser oss med all tydelighet hvor farlig det er å bli hauset fram som den store stjernen. Han har stått alene, og han har vært lite villig til å høre på andres råd. Dessuten har det vært skandløst å se hvordan enkelte ledere ukritisk har støttet ham, og ikke tatt tak i det som har vært åpenbare usunne ting som har skjedd i møtene. Flere har visst om hans problemer med alkohol, flere har har kjennskap til at han slet i ekteskapet etc. Men ingen sa noe eller gjorde noe. Vekkelsen i Lakeland var det viktigste. Selv når Bentley åpenlyst skrøt av å ha sparket en eldre kvinne i ansiktet under et møte "fordi Den Hellige Ånd sa at han skulle gjøre det" - grep ingen inn.

    Selv i dag klarer ikke enkelte å snakke om Lakeland og Bentley uten å bli sint på de som stiller kritiske spørsmål.

    Jeg ville gått noen mil ekstra med Bentley, hatt god tid på en prosess, som ikke nødvendigvis hadde som mål at han skulle tilbake i noen tjeneste. Kanskje holder det å bare være en god far for sine barn?

    Men at Gud kan restaurere liv og tjeneste - det tror jeg på, og det har jeg sett.

    SvarSlett
  4. Todd Bentley er ett fantastisk eksempel på hvor uvitende å hjelpeløse små barn mange kristrene er i sitt indre forhold til Gud.

    Når fokuset på gudsforholdet blir rettet ut mot en på senen til å formidle Guds kraft igjennom godet tale egenskaper da kan alle onde ånder glede seg.

    Dette er Guru prinsippet der en stor gruppe gir fra seg sjelskraften til en leder som står fremme i forsamlingen.
    Dette er kjente fenomener blant voksene i ånden som ser dette i alle religioner og troer der man leder all sin kraft frem til en guru som ruser seg på all kraften som kommer fra forsamlingen.

    Derfor kan han som står fremme vere den mest urene sexfikserte uten noen kontakt med den hellige ånd men bruke gruppens kontakt med den hellige ånd til å skape ilusjonen av at det er han som har kraften.
    DETTE ER ULV I FÅREKLÆR !!!!!!
    Man kan se ydmyke kristene stå bak i forsamlingen å rekke hendene opp å ta imot den hellige ånd som strømmmer ned i deres hender men som går ut i forsamlingen og frem til PERLER FOR SVIN !!!!!!!

    Nå er det på tide att kristene forstår hva den hellige ånd er og hvordan den virker i ydmyke kristene som må slutte å gi den videre til urene falske ledere.

    En ekte leder ville vekke forsamlingen til å sitte i kontakt med sin egen ånd som ville løfte forsamlingen på en helt annen måte.

    Neste gang du som hengiven kristen lar din hengivenhet til en uren falsk ulv fremme få din kraft sugd ut av deg til å ruse seg på sine slaver på samme måte som djevelen suger livskraften ut av dem som følger han.
    Det er djevelens måte å arbeide på å binde sjelene til å bruke deres rene sjelers kraft til å lage falske mirakler å rus.

    Dette er det Jesus advarer mot at dem ser ur som lyset ved å kle seg i ditt lys for å tro at dem har lyset selv.
    Derfor er det viktig for dem å ha dem Jesus elsker rundt seg så dem har en tilgang på Guds kraft som dem er nektet selv fra Gud for sitt store mibruk og at dem ike tåler den renheten som er i GGuds kraft.
    Jeg vet at mange vil riste på hodet av det jeg sier men dem som har åndens øyner ser hva Gud ser.

    Broderlig i kristus

    SvarSlett
  5. forsetter

    Det han gjør er okult praksis på sitt beste.
    Brukt med hell av alle falske ledere i tusner av år for å omgå Gud ved å hente kraft fra andre sjeler.
    At denne okulte praksis er mest populær for djevelen utenom guruer i andre Gude troer er kristene dem som ligger hans hjerte nær for å pine jesus med å fange Hans barn fra å vokse i seg selv i forhold til Han som er godheten og renheten selv.
    For dem som har lest om okultisme så er dette som gjøres på senen rett fra læreboken.

    Hvis noen skule tvile så gå inn på indiske og andre guruer som sitter framfor forsamlingen mens kvinnene holder på å svime av i beundring over hvor gudommelig han er.
    I tilbedelsen av guruen blir han gud selv for dem å dem merker kraften fra sin egen sjel som om den kommer fra Guruen som soler seg i det falske lyset han har tett fra dem troende.
    Så djevelens knep virker uanset tro for metoden som Jesus kjenner er å se ut som man har lyset selv.

    SvarSlett
  6. Noen norske predikanter har også latt se friste av vertslig suksess som dem som bruker djevelens knep.

    Jeg håper og tror at dem ikke bevist vet hva dem gjør når dem etteligner disse magikere som ved sin rituellle måte som er lik for dem alle skaper forholdene der forsamlingens sjelekraft blir fanget tiil bruk for dems ønske.

    Populariteten er vel det som er tornen som river motstanden mot å følge disse onde magikerene.

    Har selv stått fremfor kjente norske predikanter å merket at når jeg ikke ser opp til dem så forsvinner krafetn som får dem andre til å falle for demmes dytt i pannen.
    Da dytter han hardere så jeg skal falle selv om kraften er avslørt.
    Så det eneste rette er å la Gud selv arbeide slik at hans milde rolige ånd kan trenge dypt in i hjertene på hver og en som er tilstede.

    For alle kan berøres av Gud selv hvis dem får tro på at Guyds ånd lever i dem å at den kan kontaktes ved å søke den i seg selv ved å tilate seg å godta at man er elsket totalt i ånden så det er trykt å kjenne Guds rene kjærlighet inne i seg selv amen.

    Broderlig i kristus

    SvarSlett
  7. Kritikken du retter mot Todd Bentley minner mye om den kritikken mange har rettet mot det. Ironisk.

    SvarSlett
  8. Kritikken rettet mot hva da?

    SvarSlett
  9. Kritikken du retter mot Todd Bentley minner mye om den kritikken mange har rettet mot DEG. Ironisk.

    SvarSlett
  10. Og hvilken kritikk er så det?

    SvarSlett