onsdag, mai 05, 2010

Litauen stanser homoparade

Det kom gledelige nyheter fra Litauen i dag. Litauens riksanklager har nemlig trukket tilbake tillatelsen til å holde Baltic Pride, en lokal utgave av Pridefestivalen for homoseksuelle rettigheter. Jeg har aldri forstått hvorfor homofile har så stort behov for å fortelle alle og enhver om sin seksualitet. Det er ingen hetrofile som marsjerer gjennom gatene utkledd i alskens rariteter for å fortelle alle om sin seksualitet.

Opinionsmålinger viser at Litaurens riksanklager har bred støtte i befolkningen. 70 prosent i det altoverveiende katolske landet vil at paraden skal stanses.

Det var ganske forutsigbart at ramaskrikene måtte komme. Politisk korrekte Birgitta Ohlsson, som er EU minister, kaller beslutningen til riksanklageren for "skammelig". Det er bare et tidsspørsmål før representanter for den norske homolobbyen er på plass, med sine uttalelser. Det ville ikke forundre meg om de får snakke for åpen mikrofon i beste sendetid eller får spalteplass i riksmediene. Slik pleier det som regel å være.

Du kan lese mer her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=211340

15 kommentarer:

  1. Klart du ikke forstår noe av dette Hansen. Du er jo en stor homohater og homofob, og deres sak gjelder jo ikke deg.
    Og så lenge det finnes homohatere som deg så er det et behov for å gå i tog og vise at sin seksualitet ikke er verre eller bedre enn annen seksualitet.

    Og så tar du feil. Det finnes tog for heterofile også som marsjerer gjennom gatene utkledd i alskens rariteter for å fortelle om sin seksualitet.

    Stort sett alle slike parader er fargerike og flotte og inneholder både det ytterligående og det mer vanlige. Det er fredsomme tog med fredsomme mennesker.

    SvarSlett
  2. Neida, jeg er slett ingen homofob eller homohater. Du liker å strø om deg med disse honnørordene. Det jeg forsøker å si er at jeg ikke forstår hvorfor man skal eksponere sin sekualitet for all verden. Jeg synes jeg hører dere snakker mye om kjærlighet, men det er jo ikke det dere viser i disse opptogene.

    Hvor og når er disse togene for hetrofile arrangert?

    SvarSlett
  3. Anonym7:24 a.m.

    Klart man vil eksponere kjærligheten man har til andre mennesker! Og hva er feil med det? Ikke alle som er så sexfikserte vet du. Seksualitet handler også om kjærlighet, samhold og støtte - livspartnere og vennskap.

    Du har kanskje hørt om karneval i Rio eller sommerparaden i Oslo? Ellers er jo samfunnet som helhet ganske rettet mot seksualitet både i media og reklame - mesteparten er heterofilt rettet.

    Jeg oppfatter deg som en stor homofob og homohater. Det har jeg alltid gjort. Og det er ingen honnør akkurat. Jeg synes mange ganger du burde skamme deg slik du omtaler medmennesker og særlig de homofile.

    SvarSlett
  4. Nå er jeg jo ganske vant til å få passet mitt påskrevet av deg. Gir man uttrykk for sine meninger, så er du raskt på pletten for å stigmatisere de som mener noe annet enn deg. Toleranse for andre synspunkter er ikke noe som akkurat kjennetegner deg. Selv om du er veldig ivrig til å si det motsatte. Vi som har andre synspunkter enn dine skal tydeligvis ikke få fremsi dem. Det er interessant at et samfunn hvor dere råder grunnen, vil bli en ensrettet samfunn, hvor man skal straffes for å si noe dere ikke liker.

    Som jeg skrev: Hvorfor har dere så veldig sterkt behov for å fortelle allmenheten om deres seksualiliv? Kom ikke å si at det ikke er sex som det fokuseres på under disse paradene. Jeg kjenner ingen som er så sexfikserte som homoaktivistene.

    SvarSlett
  5. Du har da aldri hatt et godt ord å si om homofili eller homofile. Di er selv en forfølger! Da må du tåle å få "passet ditt påskrevet".

    jeg kan bare si ditto til det du skriver. Du gleder deg over at en gruppe mennesker blir nektet en menneskrett - nemmelig å stå frem som det mennesket de er.

    Du har null toleranse for homofile og deres rettigheter, eller for det liv du mener er homofilt - og sexfiksert som du tror det er.

    Tror heller ikke du er den rette om å snakke om å nekte folk andre synspunkter alle de ganger du sletter innlegg fra folk du er uenig med her.

    Homofile har et sterkt behov for å fortelle allmenheten at de også finns og at de også ønsker å få bli godtatt for det dem er.

    Ja det finnes sexfikserte homofile også - akkurat som det finnes sexfikserte heterofile og akkurat som det finnes sexfikserte kristne. Ja og i det siste har vi også sett eksempler på kristne som bruker sin Gud i overgrep mor andre uskyldige.

    DET kan vi godt protestere mot Hansen! Men jeg ser at du er mindre opptatt av dine egnes sexfiksering og sexfiksering som blir brukt på en forferdelig måte.

    SvarSlett
  6. Anonym3:21 p.m.

    Nå har jeg aldri sett en slik parade annet enn på TV, men noe slo meg når jeg så på flere mediers dekning av 1. mai-toget i Oslo.

    Til tross for at Blitz kun utgjør en bitteliten del av toget var det utelukkende Blitz ble filmet og vist på TV ettersom at de er langt mer fargerike enn de øvrige.

    Da slo det meg også at på samme måte som media gir et totalt feil bilde av 1. mai-toget, så kan det samme være tilfellet med homoparadene. At media velger å filme det mest outrerte, og neglisjerer vanlige menn og kvinner i dress og kjoler.

    Jeg aner ikke, men ingen kan uttale seg uten å ha sett en slik parade i sin helhet.

    Var foresten ikke dette i Litauen en demonstrasjon snarere enn en parade? (det er jo tross alt en viss forskjell.)

    Ellers så forundrer det meg at du viser deg å være en motstander av ytringsfriheten ved at du ønsker å nekte meningsmotstandere å ytre segm med normale lovlige midler.

    Mvh.
    Lars

    SvarSlett
  7. Så du drar fram de gamle slitte argumentene igjen ser jeg. Ja, det begynner jo å bli en liten stund siden du var på banen nå, så det er vel ikke annet å vente seg. Du har aldri tålt at andre har andre meninger enn deg selv, og du viser med dine innlegg hvor utrolig intolerant homoaktivistene opptrer. Det er kun en eneste mening som er godkjent hos dere. Dere står for en ensrettig man skal lete lenge etter.

    Joda, jeg har både sagt og skrevet gode ord om homofile, så det du påstår er ikke sant. Kikk litt på de mange artiklene jeg har skrevet her på bloggen om Henri Nouwen, som var homofil. Da vil du se at jeg omtaler ham som et forbilde for meg. Dessuten har jeg flere homofile venner.

    Når man ikke respekterer rettningslinjene for å kommentere, så blir innlegg slettet.

    Jeg har skrevet flere innlegg som handler om overgrep mot mennesker, så det er heller ikke sant.

    SvarSlett
  8. Anonym9:01 p.m.

    Hansen: Nå er det faktisk du som ikke tillater at andre har andre meninger enn deg. Du gleder deg over at en homoparade har blitt stoppet i Litauen. Er ikke det å ville målbinde en gruppe mennesker?

    Det er du som er intolerant mot mennesker som er annerledes enn deg. Du får lov å tenke hva du vil om dette og jeg kan ikke fatte å forstå at en homoparade har noe med din hverdag å gjøre - et fredelig opptog av mennesker som kjemper sin rett til å få lov å være seg selv!

    -tror ikke at du har rett til å snakke om ensretting her. Du har et bilde av homofile som er helt feil. Jeg tipper du knapt nok har sett en homoparade,

    klart du skriver bra om en som V A R homofil... Han er vel blitt frisk igjen han da etter din mening. Dine andre "homofile venner" har du ikke skrivd om her. Du skirver bare nedsettende ting om homofile og homofili og de som støtter homofile. Tror vel de fleste kan være enig med meg der.

    Homofile er like forskjellige som alle andre mennnesker. Men homofile er kanskje mer tolerante enn andre fordi de ofte har en vond historie bak seg med mennesker som ikke har tolerert dem selv. Noen homofile liker homoparader, andre homofile liker dem ikke. Så lenge det finnes mennesker som deg så mener jeg det er viktig med homoparader.

    I en verden som denne trenger vi å finne aksept for hverandre - rett og slett for å få fred.

    SvarSlett
  9. Igjen tar du grundig feil. Det må være mulig å glede seg over at noe ikke skjer, samtidig som man gir folk rett til å mene og tro hva de vil. Klarer du å se forskjellen? Forskjellen er der opplagt, men i motsetning til deg står jeg ikke for ensretting.

    Jeg skriver "var" fordi Henri Nouwen er død. Jeg har også hatt andre homofile venner, som i dag er døde. Jeg har også skrevet om andre homofile venner her på bloggen, men jeg utleverer dem ikke, slik jeg heller ikke utleverer andre av mine venner.

    Problemet ditt er at du ikke aksepterer at andre har et annet syn på homofili enn du selv har. Det er lite om noen nyanser i din tenkning. Hatet mot kristne gjør at du ser uklart. Noen av mine homofile venner, synes det er helt ok at jeg står for et klassisk kristent syn på homofili. De har ingen problemer med det. Jeg har heller ingen problemer med dem. Du forsøker å skape en stereotypi av meg, basert på dine egne fordommer. Det blir ikke mer sant av den grunn.

    Det var da voldsomt at dere skulle lage til en homoparade bare for meg. :D Men igjen sier vel det at du ikke klarer å akseptere at det finnes mennesker som meg, som mener noe annet enn deg.

    SvarSlett
  10. Anonym7:45 a.m.

    Morsomt at dine homofile venner synes de selv er så sexfikserte og enda morsommere at du vil være venner med noen som er så sexfikserte...

    Ja, det var dine ord at ALLE homofile var like på det området..

    SvarSlett
  11. Igjen får jeg be deg om å lese det jeg skriver. Også denne påstanden din er feil. Det jeg skrev var følgende:

    "Jeg kjenner ingen som er så sexfikserte som homoaktivistene."

    Det skinner så tydelig igjennom at du hele tiden, leter etter noe du kan bruke, for å sette meg i bås. Men du har et problem: du leser veldig dårlig det jeg skriver.

    Alle homofile er ikke aktivister. Men kanskje du er en?

    SvarSlett
  12. Homoparaden i Vilnius er en markering av homofiles rettigheter, som absolutt er truet i Baltikum. Amnesty har representanter i Vilnius for å beskytte deltakerne. Patricia Kaatee stiller betimelige spørsmål på Amnestys blogg i dag om hvem som egentlig beskyttes ved riksadvokatens begjæring.
    http://blogg.amnesty.no/2010/05/07/sikkerhet-for-hvem/

    SvarSlett
  13. Er homofiles rettigheter truet i Litauen? Må man på død og liv eksponere sin seksualitet for hvermann?

    SvarSlett
  14. Ja, homofiles rettigheter er truet i Litauen, og resten av Baltikum.
    http://www.amnesty.org/en/for-media/press-releases/homophobic-law-enter-force-lithuania-2010-02-26
    Kristin, Amnesty

    SvarSlett
  15. Joda, jeg har fått med meg det denne personen skriver, så jeg trenger ikke linken på ny. Det jeg spør om er om homofile på død og liv må eksponere sin seksualitet for hvermann. Er det en menneskerett? Krenkes menneskeretten om et samfunn ikke ønsker et demonstrasjonstog som er et utstillingsvindu for allskens umoral?

    Sagt på en annen måte: må en fortelle en hel by hva som skjer i den private sfære?

    SvarSlett