torsdag, mars 03, 2011

Pastorer må sørge for at menigheten ikke er uvitende om det Bibelen lærer

Albert Mohler (bildet), presidenten for Southern Baptist Theological Seminary, mener pastorer må sørge for at deres tilhørere ikke er uvitende om det Bibelen sier.

På en femdagers samling i First Baptist Church in Jacksonville, Florida nylig hvor 1300 pastorer deltok, preket Mohler over flere kapitler fra Romerbrevet.

"Hvor mange av medlemmene av menighetene dere betjener vet noe som helst om de 11 første kapitlene av Romerbrevet," spurte Mohler deltagerne på pastorkonferansen, og la til: "Hvor mange er det ikke som har sittet i benkeradene i årtider, og som ikke kjenner til noe av dette, fordi ingen har undervist dem."

Albert Mohler minnet tilhørerne om at apostelen Paulus ikke skrev til en som har doktorgrad i teologi, men til "baby-kristne i menigheten i det første århundres Roma."

"Et av hovedproblemene for dagens kristne er at de ikke simpelthen ikke får nok til å kunne bli trofaste kristne."

4 kommentarer:

  1. Hm. Så menighetsmedlemmene der har ikke tilgang til bibler? Lurer litt på det ut i fra budskapet hans! Det viktigste er selvstudiet mener jeg. Selvsagt, god forkynnelse fra "prekestolen" er også bra, men en kristen må ta ansvar og interesse selv ved å lese i sin Bibel og "granske skriftene" for å bruke uttrykket om Berøa-folket. Noe av det viktigste pastorer kan gjøre er å inspirere menigheten til å vokse ved bibelstudium både i "lønnkammeret" og sammen med andre i bibelgrupper for eksempel.

    Hilsen
    Thomas i S.

    SvarSlett
  2. Det personlige bibelstudiet er selvsagt viktig, og vi skal oppmuntre til det. Men du vil også se av Det nye testamente, at det blitt gitt grundig undervisning i den kristne troen gjennom de tjenestegavene Kristus har gitt sin menighet. Vi trenger begge deler. Det er en årsak at Gud har gitt sin menighet disse tjenestegavene.

    I Ef 4,11-15 heter det:

    "Og Han ga noen til å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister, noen til hyrder og lærere, FOR AT de hellige skulle bli utrustet til tjenestens arbeid, til oppbyggelse av Kristi kropp, INNTIL vi alle når fram til troens enhet og til kunnskapen om Guds Sønn, til manns modenhet, til det mål av vekst som rommer Kristi fylde, FOR AT vi ikke lenger skal være som små barn og bli kastet hit og dit og bli drevet omkrinh av en enhver lærdoms vind, ved listig kløkt i villfarelsens kunster. Men sannheten tro i kjærlighet skal vi i alle ting vokse opp til Ham som er hodet - Kristus."

    SvarSlett
  3. Uproblematisk det du skriver her Bjørn Olav. Men jeg synes budskapet til vedkommende i artikkelen ble litt for mye "stakkars uvitende menighetsmedlemmer". Det blir litt ovenfra-ned-holdning som pastorer bør holde seg godt unna! Dessuten tror jeg det er flere "lærere" i en menighet, å gjøre seg avhengig av en pastor blir farlig. Velfungerende bibelgrupper i samspill med god undervisning fra "prekestolen" er bra! Tilstrebe mangfold er viktig!
    :)
    Hilsen
    Thomas i S.

    SvarSlett
  4. Nå var dette en pastorkonferanse og budskapet var rettet mot dem.

    Jeg er enig med deg i at bibelgrupper er flott, men jeg tror ikke vi kommer bort fra at bevisstheten om lærespørsmål er veldig lav i mange menigheter. Derfor blir det mye "hjemmesnekret" teologi. Det er utrolig mange meninger der ute, uten at disse er fundert på hva Bibelen virkelig sier.

    SvarSlett