torsdag, august 04, 2011

Kjærligheten kjenner ingen aldersgrense

Ingen av deres venner hadde tenkt tanken noen gang om at de skulle gifte seg igjen. Hun hadde opplevd at hennes mann gjennom 45 år døde av kreft, han var hennes ektemanns eldste bror og hadde mistet sin kone etter 49 års ekteskap. Men kjærlighet stanses ikke av alder. Nå er Gillian (72) og Klaus (81) giftet seg og tatt hans etternavn, Barth.
Det skjedde søndag 1. august i en Bruderhof-kommunitet, som begge tilhører.

Gillian har 12 barn og det samme har Klaus. Mellom dem har de 60 barnebarn. Begge er kunstnere, og begge har fått sin opplæring i England, hvor hun vokste opp og han reiste i sine unge dager. Ingen av dem har hatt noe enkelt liv, men reist fra kontinent til kontinent, fra Europa til Amerika, Sør-Amerika til Australia, og så tilbake til Amerika igjen. Det har vært lykkelige øyeblikk, med barn og barnebarn og svigerbarn, og tøffe og harde dager med sykdom og død og skuffelser.

Nå har de funnet hverandre - til døden skiller dem ad.

Bryllupet var enkelt, men et sterkt vitnesbyrd om deres felles tro på Jesus og gleden over å tilføre en sammenheng hvor denne troen leves ut i en radikal etterfølgelse i den anabaptistiske kommuniteten.

1 kommentar:

  1. Anonym2:10 p.m.

    Takk for innlegget. Guds Kjærlighet har ingen grenser og han vil stadig utvide våre grenser. Vi har nettopp kommet fra Island. der feiret både min mann Olafur og jeg våres 60 års dager denne høsten. med hans familie på Island og nærmeste min familie var med. Mine 4 barn og deres 3 ektefeller+ kjæresten til yngste gutten og 6 barnebarn. Vi fikk 1 uke isammen, i dette spessille landet, der det er så tydelig at Gud skaper hele tiden, med enorme krefter.Dessuten tror jeg det er en viktig mor rolle jeg har som mor å samle familien. Nå bor de i Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø, Raufoss og vi på Gjøvik

    SvarSlett