søndag, oktober 02, 2011

Syriske kristne frykter fremtiden

Hvor skal de kristne i Midt-Østen gjøre av seg? Den lille kristne gutten på bildet har flyktet fra Irak til Syria sammen med sine foreldre. Men i Syria frykter nå de kristne for at en endring i den politiske situasjonen i landet vil føre til et sunni muslimsk tyranni, som vil gå hardt ut over den kristne befolkningen i landet.

Det er Irish Times som skriver dette i dag. Avisen siterer Abu Elias, som tilhører Our Lady of Saydnaya, en kirke som ligger høyt oppe i fjellene utenfor Damaskus, hvor kristne har tilbedt i 1.400 år.

"Alle er vi skremt over det neste som kommer," sier han og snur seg til en mann som sitter ved siden av ham, som heter Robert, en irakisk flyktning:

"Han flyktet fra Irak og kom hit. Snart må vi gjøre det samme."

10 prosent av Syrias befolkning er kristne. Noen mener at tallet faktisk kan være mye lavere. For mange kristne er president Assad det minste av to onder, og som har gitt de kristne en viss beskyttelse. President Assad er mer forutsigbar i en region hvor de kristne presses fra alle kanter. Mens mange nordmenn hyller revolusjonen i Egypt og Libya, frykter mange kristne i området det som nå skjer. Vi vet lite om det som kan komme til å skje, og i Egypt har de kristne vært utsatt for både drap og trakassering etter det folkelige opprøret.

La oss ikke glemme våre trossøsken i Midt-Østen disse dagene. Her finnes martyrkirken levende i blant oss. Husk dem i dine bønner.

Du kan lese artikkelen i Irish Times her:

http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2011/0929/1224304933925.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar