søndag, januar 01, 2012

Ikke overlat Europa til politikerne - styrk fellesskap mellom menighetene

- Ikke overlat Europa til politikerne.

Det sier presidenten for Den europeiske baptistføderasjonen, Hans Guderian (bildet) og la til:

- Menighetene i Europa, som er representert på tvers av nasjonale grenser deler ansvaret for Europas fremgang.

Hans Guderian talte på et ledermøte for Den europeiske baptistføderasjonen i Praha, 5. desember. 57 baptistsamfunn i Europa og Den nære Østen er knyttet til Den europeiske baptistunionen, som til sammen har 850.000 medlemmer.

- Om menighetene engasjerer seg tvers over landegrensene, så kan farene en ny nasjonalisme innebærer, bli forhindret. Vi må minne hverandre på hvor mye godt Europa representerer for oss, til tross for økonomisk krise, sa Hans Guderian.

Guderian fremholdt i sin tale at man ikke venter kan forutsette at kirkene er klar over fordelene med interaksjon mellom landene. De siste 20 årene er bevisstheten om disse fordelene gått tapt, mener Hans Guderian.

- Fred, forsoning og fellesskap - dette er viktige verdier, som vi hele tiden må strebe etter, sa Guderein og la til:

- De må bli levd ut i menighetene våre, og kan ikke bare være forbeholdt våre myndigheter.

Hans Guderian oppfordret føderasjonens menigheter til å styrke partnerskapet mellom menighetene over landegrensene.

- Vi trenger å bli mye bedre kjent med hverandre. Internasjonale sammenkomster i forbindelse med ferietiden er bra, slik at vi kan få et glimt av hva Gud gjør i blant oss.

1 kommentar:

  1. Broder i Kristus6:40 p.m.

    Kjenner at dette er viktig bønn i bønnekampen i tiden fremmover. djevelen elsker å sette folk opp mot hverandre når dem føler at livet bli vanskelig. Den indre smerten over eget liv blir vendt mot andre for å gi dem skylden for egen smerte. At ondskapen hvisker til det vonde i livet om hevn ser man på jorden ikke minst i Egypt der den onde setter folk opp mot hverandre med å hviske hat mellom menneskene. La oss stå med Jesus mot det som taler til ego kjødet om å bare tenke på oss selv ,selv om det vi gjør er å skade andre. Jesus la dette året bli en enda større seier for ditt rike på jorden. Ingen skal stoppe deg komme i alle hjerter som lengter etter å åpne sitt hjerte for Guds bolig i hjertet.

    SvarSlett