søndag, juni 03, 2012

Fader Paolo befinner seg midt i skuddlinjen og volden i Syria - i bønn

Fader Paolo Dall'Oglio (bildet), prior for klosterkommuniteten, Deir Mar Musa, som jeg har skrevet om en rekke ganger her på bloggen, befinner seg nå i den syriske byen Qusayr.  Byen ligger sør for Homs, som har vært under kraftig beskytning og hvor de har pågått grusomme kamphandlinger hvor mange mennesker har mistet livet. Han lever der i bønn, og for å være nærværende som et vitne om Kristus midt i volden og hatet.

Minaretene vekker ham om natten, men som fader Paolo sier: 'det hjelper meg å be før soloppgang!'

Fader Paolo kaller stedet han befinner seg på nå som en 'oase av bønn, midt i kampen, i en avstengt by, konstant i bønn, bare avbrutt av maskingevær-salver'.

Byen fader Paolo har slått seg ned i er en by preget av vold. Her er han for å faste og be og for å være et vitne om Jesus. Han ønsker å være 'et signal som går motstrøms', og på en ikke-voldelig måte vise en vei til fred og forsoning gjennom Jesus Kristus.

- Jeg valgte Qusayr fordi jeg håper at gjennom mitt nærvær kan være med på å lege den sekteriske polariseringen som fremkommer i denne byen. Jeg hørte ropet fra noen kristne familier som hadde sett sine kjære bli bortført, og jeg vil gjøre mitt beste gjennom bønn og dialog, og få de stridende i tale, forteller fader Paolo.

Det er en økende konflikt mellom muslimer og kristne i Quasyr, hvor mange blir kidnappet og drept. Bevæpnede militante grupper er helt ute av kontroll, og de angriper spesielt kristne. En av dem var André Arbache. 30 åringen ble kidnappet i januar, og senere funnet drept.

Qusayr er en av de byene i Syria med størst antall kristne. Her finnes 10.000 gresk-katolske kristne, og 15.000 sunni-muslimer. Flesteparten av de kristne har flyktet fra byen. Det er noen få igjen, og det er blant disse fader Paolo lever.

- Jeg håper at mitt nærvær skal være med på å bringe disse menneskene et håp. Nøkkelorden er forsoning og tilgivelse og søskenkjærlighet i Guds navn, sier fader Paolo.

La oss huske dem og fader Paolo i våre bønner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar