Et opphold på det lokale sykehuset for nye prøver, gav meg muligheten til å lese litt i en liten bok av Samuel Chadwick (bildet), som heter: "Korsets evangelium". Boken som i sin tid ble utgitt av Norsk Forlagsselskap i 1938, for ganske nøyaktig 70 år siden, arvet jeg etter en av byens kristne leger som døde for noen år siden. Det var et litt spesielt sammentreff, i og med at jeg har brukt deler av dagen sammen med en kardiolog.
Samuel Chadwick, rektor på Cliff College i England, ble kalt sin samtids John Wesley. Han var, ved siden av å være en forkynner av Guds nåde, også en bønnens mann. Slikt har gjerne en sammenheng! Chadwick fikk stor innflytelse i Leonard Ravenhills liv, og begge disse to har vært med på å tenne gnisten og skape en lengsel etter vekkelse og Guds inngripen i mange menneskers liv, mitt eget inklusive.
I denne og noen øvrige artikler vil jeg dele med bloggens lesere hva Samuel Chadwick har å si om korset. Dette er ikke forkynnelse vi hører mye av i dag, men dessto største er behovet for å la flere få del i den. Her er hva Samuel Chadwick selv skriver om korset og verden:
Korsets står mellom to verdener. Det danner skillelinjen mellom denne verdens riker og Himlenes Rike. De er vesensforskjellige og utelukker hverandre gjensidig. Å tilhøre på den ene side stenger en ute fra den andre. De som er av denne verden, er fremmede for det åndelige rike, og de som er av det åndelige rike, er korsfestet for verden. 'Om noen elsker verden, da er kjærligheten til Gud ikke i ham.' Verdens emblem er et beger, Rikets tegn er et kors. Verdensrikets prinsipp er selv-tilfredsstillelse, og dets område er kjødet, Himlenes rikes prinsipp er korsfestelse av selvet, og dets område er ånden.
Korset skiller. På den ene side er verden og på den andre side Guds rike. Alle som er på den himmelske side, bærer korsets merke og har gått igjennom en erfaring ved hvilken de er blitt korsfestet for verden, og verden er blitt korsfestet for dem. Ingen andre enn korsbærere tilhører Himlenes Rike. Det er seglet på borgerskap og merket på kristent disippelforhold.
Dette er fast føde! Ja takk, mer!
SvarSlettJohannes
Jag instämmer helt och innerligt med Johannes här!Detta är den fasta dagliga föda som vi ska ta del av dagligen!Mer sådan riklig föda,som styrker oss!
SvarSlettKarin