mandag, september 14, 2009
Delegasjon fra et av verdens eldste misjonsselskap reiser til Kina
Mer enn et halvt århundre siden den siste misjonæren forlot landet, har en gruppe som representerer Baptist Missionary Society, besøkt Kina i den hensikt å se på mulighetene til å starte opp igjen misjonsvirksomheten.
Baptist Missionary Society er et av verdens eldste protestantiske misjonsselskap, grunnlagt i 1792 av William Carey. Han er blitt kalt den moderne misjonens far. Baptist Missionary Society (BMS) har i dag arbeid i mer enn 34 land.
Kina representerte i sin tid et hovedfokus i BMS i det 19. og i første halvdelen av det 20. århundre. 400 misjonærer var involvert. I 1952 ble alle utenlandske misjonærer utvist fra Kina, og forfølgelsen av landets kristne satte inn med full styrke.
Invitasjonen til delegasjonen fra BMS kom fra flere kinesiske institusjoner, og da i særlig grad fra Shandongsheng Yidu medisinske høyskole i Shandong provinsen, som ligger øst i Kina. Denne skolen ble nemlig grunnlagt i 1885 av misjonslegen James Russel Watson, som arbeidet for Baptist Missionary Society.
Høyskolen tok kontakt med BMS i fjor med en forespørsel om å få granske sin egen historie, og samtidig se på mulighetene til å finne lærere som kunne lære studentene ved skolen engelsk. Gruppen som står på farten til å reise til Kina vil inkludere to av de ansatte i BMS, og to medlemmer av baptistmenigheter med spesiell interesse for Kina.
En av disse er Cynthia MacKenzie, som er fra Wishaw Baptist Church, som er en av de baptistmenighetene som i sin tid sendte misjonærer til Kina.
"Dette er et ufullendt kapitel av vårt misjonsselskaps historie, på grunn av omstendighetene som førte til at vi måtte forlate landet", sier David McClellan, som arbeider med partnerskap innen misjon i BMS til Baptist Times. Han legger til:
"Gud gjør store ting i Kina i dag, men det kan hende det finnes områder hvor det er bruk for oss."
Halleluja! Underbart att läsa!
SvarSlettVi får be för dessa människor,att Gud ska vara med dom!
Karin
Jeg vet ikke hvordan det har vært i Sverige, men Kina har vært et av de landene som har stått norske misjonshjerter veldig nært. Våre lutherske venner har gjort en enorm misjonsinnsats i dette landet, og det har vært en stor giverglede og ikke minst en stor bønneinnsats for Midtens Rike her i Norge. Og det er fortsatt slik, så nyheter fra og om Kina, er noe mange leser med stor interesse.
SvarSlettDerfor sier jeg i likhet med deg et høyt halleluja, og blir med på å be for dette.