Et 20-talls forbedere var med på årets bønnereise til det nordlige Sverige, til Lappland eller Sameland. På grunn av pandemien var det i år ikke mulig å be på den finske siden av grensen.
Bønneinitiativet som har fått navnet 'Bönetåget', ble tatt i 2005, og har vært gjennomført hvert år siden. Det starter i traktene rundt Jönköping, og deltagerne benytter seg av busser. En av lederne på denne bønnereisen er Magnus Lager. Pastoren har deltatt på nesten alle bønnereisene. Til avisen Världen idag sier han:
'Vi ber for vekkelse og forandring i Sverige, men vil også inspirere til at bønnens ild sprer seg.'
Bønnesamlingene fant sted i Sveriges nordligste frikirke, Den gode herdens kyrka i Övre Sopporo. Den ligger nær Treriksröset, som forbederne har besøkt hver gang siden 2005. Treriksröset er et av Sveriges mest besøkte turitmål, og danner riksgrensen mellom Sverige og Norge og Finland. I år kom de seg ikke dit, fordi veien til Treriksröset går gjennom Finland, hvis grense var stengt på grunn av korona-situasjonen.
I stedet dro forbederne til et lite høydedrag fem kilometer nord for Övre Sopporo hvor de ba for de nordiske landene og for samene. Samene har vært et viktig bønneemne i alle disse årene.
Magnus Lager, som utgjør lederskapet for denne bønnereisen sammen med Daniel Lundstedt , som er pastor for Tabergs Missionskyrka utenfor Jönköping. Lager er pastor for forsamlingen Brofästet i Färjestaden.
Forbederne brukte Fadervår og bønner fra Daniels bok som utgangspunkt for de bønnene som ble bedt denne gangen. Tema for reisen var: Et forvandlet folk og et forvandlet land.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar