søndag, juli 05, 2009

Gud vet - Han kjenner din situasjon



Til alle som sliter, er syke, har smerter - ta deg tid til å lytte til David Wilkersons preken: Gud vet! Dette er en preken David Wilkerson holdt i Times Square Church søndag 28. juni i år.

Det er en sterkt preget Wilkerson vi møter. Preget av sin kones sykdom - hun er nå helt sengeliggende, og av sønnen Gary (på bildet sammen med sin far) sterke ryggsmerter, taler han med stor medlidenhet og omsorg. Teksten til Wilkerson er hentet fra Salme 139,1-6:

"Herre, Du har ransaket meg og kjenner meg. Hvor jeg sitter eller står, så vet Du det. Langt bort fra kjenner Du min tanke. Min sti og mitt leie blir gransket av Deg, Du kjenner nøye alle mine veier. Ikke et ord er på min tunge, se, Herre, uten at Du kjenner det helt og fullt allerede. Bakfra og forfra omgir Du meg, og Du har lagt Din hånd på meg. Å forstå dette er for underfullt for meg, det er for høyt, jeg kan ikke fatte det."

Talen, som ikke er oversatt til norsk, finner du her:

http://www.tscnyc.org/sermons.php?filter=y&media_type=WMV

Klikk på billedruten helt til venstre for tekstlinjen, etter der det står Mp3 vil du se talen på video.

Dette er noe annet enn herlighetsteologi, eller overfladisk medfølelse. Dette er bibelsk veiledning av aller beste merke! Wilkerson-familien er en hardt prøvet familie. David Wilkersons kone har hatt kreft flere ganger, er operert mange ganger, og barn er også hardt prøvet med sykdom.

3 kommentarer:

  1. Anonym3:22 p.m.

    Tusen tusen takk for denne henvisningen idag!

    Og vær du velsignet - Gud vet.

    1.Kor. 9,16

    Mvh Eva

    SvarSlett
  2. Anonym5:02 p.m.

    Bare en liten notis: Jeg tror ikke det er sønnen Gary som David W. taler om her, men en annen sønn som heter Greg...

    SvarSlett
  3. Takk for korrigeringen.

    SvarSlett