lørdag, juli 04, 2009

Utholdende pågående bønn, del 3



Det tredje prinsippet når det gjelder utholdende pågående bønn er dette:

3. Be konkret

Jeg skriver bønnejournal. Det er spennende. Da kan jeg nemlig følge med på hva jeg har bedt om, og når og på hvilken måte Gud svarer.

Jeg tror nemlig det er slik med mange som ber at de fort glemmer hva de har bedt om. Hvordan skal vi da vite at vi har fått bønnesvar? Jo, Gud kan selvsagt minne oss på hva vi ba om, men tenk så spennende å følge med på hvordan Gud svarer. Jo mer konkret og målrettet jeg ber, hvor lettere er det også å se hvor, når og hvordan Gud svarer på det jeg ber om. Det er ikke så lett å vite om man får bønnesvar, om man ber veldig vage bønner.

I Matt 7,11 leser vi disse ordene av Jesus:

"Hvis altså dere som er onde, vet hvordan dere skal gi gode gaver til barna deres, hvor mye mer skal ikke da deres Far som er i himmelen, gi gode gaver til dem som ber Ham!"

Å be rett er å be Gud i tro for det du virkelig trenger.

Det er ikke nødvendigvis det samme som det jeg tror jeg trenger.

Gud kjenner meg, og vet det jeg trenger for mitt åndelige, såvel som for mitt fysiske liv. Det jeg kan gjøre er å følge det apostoliske rådet i Fil 4,6:

"Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takksigelse."

Gud har omsorg for de minste detaljer, og jeg tror også Han har sansen for at vi ber om det vi trenger. La oss be om at vi kan ære Gud med det vi ber om, og at det vi ber om tjener til vårt beste og til Guds rikes fremgang. Da ber vi i tråd med Hans gode vilje for oss.

Andrew Murray, selv en beder, har sagt det slik:

"Framfor alt må vi holde fast på den velsignede sannhet at kunnskapen om Gud Fader, åpenbaringen av Hans evige omsorg for oss som Far, troen på den evige kjærlighet som gir oss Sønnen, og Ånden som gjør oss til barn, er selve hemmeligheten til å be i ånd og sannhet. Dette er den nye og levende vei som Kristus har åpnet for oss." (Andrew Murray: Med Kristus i bønnens skole. Filadelfiaforlaget 1984, side 24)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar