tirsdag, juli 07, 2009

Utholdende pågående bønn, del 6



Det sjette prinsippet når det gjelder utholdende pågående bønn er dette:

6. Be om at Guds vilje må skje

Det er lett å foreslå for Gud hvordan Han burde svare på våre bønner! Vi tror jo gjerne at vi er så kloke og forstår så mye. Det vi glemmer er at Gud ser det hele ovenfra, og fra Guds trone ser nok tingene ganske annerledes ut. Dessuten har Gud en noe annen tidsplan enn oss. Alt dette er det ikke så lett for oss å forstå, men årsaken er åpenbar: Gud er Gud.

Når bønnesvaret uteblir eller det blir annerledes enn jeg hadde tenkt, tenker jeg ofte på disse ordene fra Jesaja 55:

"For Mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke Mine veier, sier Herren. For som himmelen er høyere jorden, slik er Mine veier høyere enn deres veier, og Mine tanker høyere enn deres tanker." (v.8-9)

Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego hadde den rette innstillingen når de sto overfor Nebukadnesar og kongen ville kaste dem i ildovnen:

"Hvis vår Gud som vi tjener, vil utfri oss fra ovnen med brennende ild og fra din hånd, konge, skal Han frelse oss. Men hvis ikke, så skal det være kjent for deg, konge, at vi ikke vil dyrke gudene dine. Vi vil heller ikke tilbe gullbilledstøtten som du har satt opp," (Dan 3,16-18)

Apostelen Johannes skriver dette til oss:

"Og dette er den frimodigheten vi har overfor Ham, at om vi ber om noe etter Hans vilje, så hører Han på oss. Og hvis vi vet at Han hører på oss, uansett hva vi ber om, så vet vi også at vi har fått oppfylt de bønnene vi har bedt til Ham." (1.Joh 5,14-15)

La oss også huske på det Jakob skriver, for det er mulig å be galt:

"Dere ber, og får ikke, fordi dere ber galt, for at dere skal sløse det bort i deres lyster." (Jak 4,3)

Den vanskeligste bønnen å be er denne: La din vilje skje.

Men da er vi også garantert å få bønnesvar! Da ber vi i tråd med Guds vilje.

2 kommentarer:

  1. Slapp av. Du er elsket. Ikke lev i frykt, men i kjærlighet.

    SvarSlett
  2. Joda, vi har fått med oss dette "budskapet ditt", men det er ikke av frykt vi ber, men av frimodighet, frimodighet på grunn av Jesu blod.

    SvarSlett