fredag, september 04, 2009

Uten oppstandelsen er vår tro intet



For en kristen finnes det intet alternativ til oppstandelsen! Det er viktig å understreke at troen handler om Jesu soningsdød, men uten oppstandelsen ville vår tro være intet. Det er de som i dag mener man kan kalle en kirke kristen fordi man forfekter Jesu etikk, men selv ikke det holder. Apostelen Paulus sier det slik:

"Men er Kristus ikke oppstått, da er vår forkynnelse intet, og den tro dere har, er intet ... Men er ikke Kristus oppstått, da har dere en unyttig tro, og da er dere ennå i deres synder ... Har vi bare i dette liv satt vårt håp til Kristus, da er vi de ynkverdigste av alle mennesker. MEN NÅ ER KRISTUS OPPSTÅTT FRA DE DØDE ..." (1.Kor 15,14 og v.17,19 og 20a)

Denne påskesalmen fra Georgia minner oss om det viktigste av alt: KRISTI OPPSTANDELSE!

1 kommentar:

  1. Det er klar tale fra Paulus her. Egentlig fra vers 1 i kap. 15 og til og med vers 19 har sprengstoff som ikke levner tvil om hva som gjelder! Tenker spesielt på den såkalte unitarkirken, for eksempel, dens grunnlag sprenges med disse versene i fillebiter og etterlater den i et krater og røyk. Fatter ikke at det går an å etablere en trosretning av dette slaget. Men slik blir resultatet når man samler sammen det som klør i øret! En "gudstro" og Gudsfornektelse hånd i hånd!
    Hilsen
    Thomas i S.

    SvarSlett