mandag, mai 03, 2010

Kristne forfølges i England

Trosfriheten blir stadig strammet inn i England. Dale McAlpine (bildet) ble arrestert 20. april fordi han skal ha sagt til en forbipasserende at homoseksualitet er synd i Guds øyne. 42 åringen ble kastet på glattcelle i syv timer, før han ble satt fri.

Dale McAlpine som er baptist har drevet med gateevangelisering i mange år, ble sjokkert over den behandlingen han er blitt utsatt for. Han ble arrestert av en politimann som i følge avisen The Telegraph, som overhørte McAlpine liste opp synder som Bibelen beskriver: blasfemi, drukkenskap og homoseksualitet. Mer skulle ikke til før McAlpine ble arrestert. I England i dag tåles det ikke at man leser høyt fra Bibelen på offentlig sted. Man kan bli arrestert for slikt.

For ikke lenge siden ble en amerikansk gateevangelist arrestert et annet sted i England anklaget for det samme som McAlpine.

I Hampton er en prest i den anglikanske kirken - Englands statskirke - truet med bøter fordi han har satt opp et flagg utenfor kirken har er prest for. På flagget "Dette er den hellige uke" og har også et bilde av Jesus på korset. Flagget ble satt opp i forbindelse med årets påskefeiring.

Når skjer det samme i det flerkulturelle Norge?

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=211083

http://www.vl.no/kristenliv/article22405.zrm

3 kommentarer:

  1. Anonym2:01 p.m.

    Under den rødgrønne regjeriningen er det nok bare et tidsspørsmål!

    SvarSlett
  2. Anonym4:28 p.m.

    GUD välsigne dig broder i JESUS KRISTUS.

    Snart kanske jag får fly till Norge från Värmland.

    Med vänlig hälsning JIMMY.

    SvarSlett
  3. Gud velsigne deg også, Jimmy. Värmland er et vakkert sted. Vi får leve radikalt for Jesus der vi er. Men du er hjertelig velkommen til oss.

    SvarSlett