mandag, august 02, 2010

Gripekors


Da vi var på Oase kjøpte min kone og jeg hvert vårt gripekors. Du ser en variant av gripekorset nederst til venstre på dette bildet. Våre gripekors er litt annerledes laget, de er litt mindre i størrelse. Våre gripekors er laget av oliventre, og de er laget i Betlehem.

Hva er så et gripekors? Det ligger i ordet: det er et kors som er laget på en slik måte at man kan gripe tak om det, og holde det i hånden. På grunn av utformingen ligger det så fint inne i hånden, og det er godt å holde rundt.

Korset er jo det mest sentrale i vår tro. Uten korset finnes ingen kristen tro. Som mennesker opplever vi ulike faser, noen ganger banker sykdom på døra, man kan kjenne på uro og angst, man ber for noen som sliter med livet, - da kan det være godt å gripe om korset!

Selvsagt har ikke dette korset noen "magisk" kraft, like lite som bønnesnoren jeg bruker til å be Jesusbønnen har det. Men av og til kan det være godt med noe håndgripelig - bokstavelig talt - når det som handler om tro av og til kan virke abstrakt. Gripekorset kan man ta med seg overalt, de minste utgavene er helt greie å ha i lomma. Det er en ypperlig gave til noen man skal besøke som ligger på sykehus, eller ved andre anledninger hvor man kommer i kontakt med mennesker som har behov for å feste blikket på Jesus.

Hvor får man så kjøpt gripekorsene? Bok & Media selger slike kors. Vi kommer også til å gjøre det i forbindelse med Kristi himmelfartskapellet, så du må gjerne henvende deg til oss, så kan vi hjelpe deg med å skaffe et. De koster et sted mellom 100-150 kroner.

Du kan skrive til oss på denne adressen: pilegrimskommuniteten@yahoo.com

Vi har også noen få håndlagede bønnesnorer til å be Jesusbønnen med. De selges for 150 kroner.

1 kommentar:

  1. Hei Bjørn Olav!

    Min bror ga meg et slikt Gripekors i går i gave. Jeg har det med meg overalt.

    Tenker på sangen:

    "Bare korsveien fører hjem.."

    Takker for forbønn, da jeg har for tiden en dårlig periode.

    Løfter også dere fram for Herren Jesus.

    SvarSlett