mandag, august 02, 2010

La oss huske på å be for Russland i deres nødstime

Patriark Kirill henvender seg nå til kristne verden over om å be om regn i Russland.

"Sorgen rammer vårt land. Menneskeliv er gått tapt, mange hundre er uten husly og flere tusen kan ikke livnære seg, inkludert mange barn," sa patriark Kirill til nyhetsbyrået Reuters i går.

Patriarken besøkte da Nisjni Novogorod-området, et av dem som er hardest rammet av de mange skogbrannene som herjer Russland for tiden.

"Jeg oppfordrer alle om å gå sammen i bønn om at det igjen skal falle regn," sa patriark Kirill.

Antallet branner økte dramatisk i helgen. Av 774 registrerte branner i går, hadde 369 startet i løpet av de foregående 24 timer. Nisjni Novgorod er Russlands femte største by. Anslagsvis 1200 kvadratkilometer skog sto i brann ved Nisjni Novgorod i går. Byen Ryasan er også hardt rammet. Den ligger sør for Moskva. Det brenner også i områder lenger øst, som Mordovia og Tartestan.

Tørken som har rammet Russland er den verste siden 1972, og har ikke bare ført til skogbrannene. I tillegg rammer den årets hveteavlinger, som er redusert med hele 20 prosent.

Vi lar oppfordringen fra partriarken for Den russisk ortodokse kirke gå videre, og anmoder alle våre mange lesere om å be for Russland i disse dager. Be om regn!

7 kommentarer:

  1. Broderlig i Kristus, du har skrevet noe om Russland, som jeg dessverre ikke kan videreformidle med mindre du forteller meg hvem du er. Av prinsipp gjengir jeg aldri profetiske ord uten å vite hvem som gir dem. Du kan skrive til meg på: pilegrimskommuniteten@yahoo.com Jeg røper ikke hvem du er. Det blir mellom oss.

    SvarSlett
  2. Siden jeg ikke kan svare på annen måte enn her i kommentarfeltet, så må jeg si at jeg holder fast på at jeg ikke gjengir et "profetisk" budskap, uten at jeg vet hvem som har gitt det.

    SvarSlett
  3. Anonym4:05 p.m.

    Jeg ber om både naturlig og åndelig regn over dette enorme landet.

    SvarSlett
  4. Eg ber om at anonym og broder i kristus sine ord blir sanne

    SvarSlett
  5. Men nå er ikke ordene til Broder i Kristus gjengitt, så det forundrer meg litt hvordan du kan be om noe du ikke vet hva er?

    De eneste ordene som er gjengitt mer - med unntak av anonym sine - er patriark Kirills ord.

    SvarSlett
  6. Unnskyld Bjørn Olav. Når eg satt å leste kom det for meg at det stod noe om omvendelse på siden, men det må bare være tanker som kom til meg,ser nå at det ikke står på siden.Er i en menighet som synes bloggen din om frelsen er utfordrene så eg forstår at flere vil være anonyme.som følger med i det stille. Takk for alt du skriv.

    SvarSlett
  7. Anonym9:37 p.m.

    Ta vel imot dei ord eg talar, lat mitt hjartans tankar koma fram for deg, Herre, mitt berg og min utløysar! Sal 19, 15

    SvarSlett