onsdag, mars 02, 2011

Et godt råd til deg som søker åndelig veiledning

Det er en skrikene mangel på åndelige veiledere - og enda mer alvorlig blir dette etter som vi lever i en tid med så mange søkende mennesker. Mange leter etter en åndelig veileder, men finner ingen.

Dette er et veldig godt råd å ta med seg, om du søker åndelig veiledning hos noen:

"Det er av stor betydning at den sjel som ønsker å vokse i indre samling og fullkommenhet, tar seg i vare for hvem han betror seg til, for slik læremesteren er, blir også disippelen, og som far så sønn...

Lederen må nemlig både kunne vise dømmekraft, vre vis og også selv ha nødvendig erfaring. Selv om det er innsikt og dømmekraft som er grunnlaget for veiledningen, så kommer ikke lederen til å lykkes med å føre ham videre på Åndens vei ... om han ikke har en personlig erfaring med hva ren og sann ånd er." (Johannes av Korset, 1542-1591)

Det er nemlig slik at ingen kan føre noen lenger på Veien, enn det de selv er kommet. Når man forsøker på det blir det bare teorier man lanserer.

1 kommentar:

  1. Broder i Kristus11:02 a.m.

    Jeg vet at det er mange unge og voksene kristene som leser dine sider som i stor nød ber til Jesus om mer undervisning i hvordan dem kan bli mer fortrolig med Han, igjennom å forstå åndens vei, til å gripe Jesus enda mer.Mange av dem ønsker å gjøre Paulus ord til sine, at vi enda ikke har kommet til målet, men jager mot Jesus som har grepet oss så sterkt.
    Denne lengselen trenger støtte for det er en krevene vei i verdens egoistiske ånd med å ville bare sitt eget, som man også ser i menigheter, for den som er grepet av Jesus er ikke det nok å pleie seg selv men å kjenne nøden i hjerte over å bli en del av Jesus kjærlighet. Da må dem mørke flekker av egoisme renses bort ved å kaste seg mot å elske mennesker, så man glemmer seg selv.Man må trenge inn i Guds ord så Jesus tanker blir levende på insiden av huden.

    Dine ord fra dem helige er som styrkedråper for alle disse unge kristene som trenger forbilder for å klare å stå løpet ut til seierskransen med Jesus.

    Jeg blir så inderlig rørt når jeg ser fruktene du skaper blant dem unge som trenger den sunne første læren fra dem hellige for å stole på hva Jesus sier i deres hjerter.Når Jesus sier at dem kan være lys for Han men ingen veileder kan støtte dem så fortviler Jesus for Han vet dem trenger brødre ved sin side.Det er inderlig viktig i denne tid at Jesus disippler bli utrustet med dem beste kunskaper på alle plan.At den Norske kirken begynne å gå mot den ortodokse kirken med å si at mysteriet må tilbake med bønn og meditasjon er tegn i tiden men dem kan ikke lede dette alene.
    Jeg er ydmyk over den oppgave Jesus har lagt på dine skuldrer med å bringe dem helliges lære frem i lyset så dagens gode velsignede Jesus brennende brødre kan få næring.
    Må bønnefolket øke år for år i størrelse og i kvalitets undervisning med fast føde.

    SvarSlett