onsdag, mars 02, 2011

Etter 35 års pastortjeneste i USA dro de til Kenya for å tjene de kristne der

Når man har vært pastor i 35 år og tjent en rekke menigheter, og samtidig har nådd pensjonistalderen ville vel de fleste trukket inn årene og tatt en velfortjent pause. Ikke slik med Wes og Lois Boyer. De følte at Gud ledet dem til å reise til Kenya for å ha tilsyn med et kristent gjestehus i Nairobi.

Som vertskap for gjestehuset tar de nå imot såvel nasjonale som internasjonale besøkende. Når kenyanerne fikk kjennskap til hvilken kapasitet som nå tjente ved bordene i gjestehuset til Mennonitene, så begynte de også å invitere ekteparet til sine menigheter for å tjene dem med forkynnelse og sjelesorg.

Noen ganger reiser de ut til en liten nyplantet menighet for å hjelpe til der, andre ganger deler de ut medisiner til barn som trenger det. Nylig holdt de et ekteskapseminar i Olepolos.

"På ekteskapsemiaret deltok det 100 masaikvinner, og 29 menn. Vi har ingen erfaring med mange av de tingene som afrikanske kvinner og menn står oppe i - blant annet med flergifte, men Gud sa til meg: Tal kun Ordet, så vil Jeg sørge for hvordan det skal tilpasses," forteller Lois Boyer.

Wes Boyer har også undervist i troslære med utgangspunkt i mennonitenes trosbekjennelse.

Ekteparet har bevist at det ikke er noen pensjonistalder i Guds rike, og at det er bruk for alle - uansett alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar