lørdag, mars 05, 2011

Indonesere og kenyanere går sammen om å plante menighet i Nairobi

At misjonærer kommer til Kenya er ikke uvanlig. Det uvanlige er at de kommer fra Indonesia. Ioan Peia, som var en av talerne på den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud, fortalte at Indonesia har nå verdens største bønnebevegelse. De har passert Korea. Og nå reiser indoneserne ut som misjonærer.

En av de som høster fruktene av dette er Philip Okeyo (bildet). Han er biskop og misjonsleder for Mennonitekirken i Kenya. Nå samarbeider han med Yesaya Abdi, en pastor og misjonsleder fra Indonesia, for å legge til rette for at de første misjonærene fra Indonesia kan komme til Kenya. Planen er å plante en ny menighet i nærheten av Nairobi.

De to misjonslederne traff hverandre på den årlige samlingen til International Missions Association, en anabaptistisk gruppe. Når denne gruppen møttes i Thika i Kenya i august i fjor, fortalte Abdi om en familie i hans menighet som hadde et spesielt hjerte for Afrika. Dermed ble de to enige om menighetsplantingsprosjektet.

Biskop Okeyo tror at indoneserne kan få innpass blant kenyanerne på en helt spesiell måte, fordi de ikke kan tas til inntekt for noen av de ulike stammene som finnes i Kenya. De vil kunne opptre nøytralt i forhold til konfliktene som finnes mellom disse.

Det finnes fem mennonite forsamlinger i og rundt Nairobi. Alle arbeider i slumområdene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar