lørdag, mars 05, 2011

Jim Wallis og Ron Sider - profetiske røster i vår samtid, del 2

Ron Sider (bildet) talte og skrev om kristnes engasjement for de fattige og undertrykte lenge før dette ble populært. Hans bok "Rich Christians in a World of Hunger" har solgt i mer enn 350.000 eksemplarer. Dessverre er det ingen som har funnet den interessant nok til å oversettes til norsk. Det sier mer om norske kristne forlags interessefelt enn noe annet.

Anabaptisten Sider er bibelteolog, opinionsdanner, og strateg både i USA og internasjonalt. Ikke minst innen den evangelikale Lausanne-bevegelsen har han gjort seg gjeldende og bemerket.

Ron Sider er en herlig blanding av et menneske. På den ene siden er han svært sosialt bevisst og brennende engasjert for de fattige og undertrykte. Det gjør han i enkeltes øyne til liberal, for ikke å si sosialist! På den andre siden er han like brennende engasjert mot abort og står for tydelige bibelske verdier når det gjelder familieliv. Det gjør han i andres øyne til stokk konservativ. Det fine med Sider er at han ikke kan tas til inntekt for noen. Han er fri.

Gjennom organisasjonen "Evangelicals for Social Action, tidsskriftet PRISM, Environmental Network og ikke minst gjennom sine mange bøker har Ron Sider arbeidet strategisk for fred, ikke-vold, rettferdighet, miljøet og politiske forandringer. Et av de viktigste bidragene de siste årene er manifestet "For the Health of the Nation - An Evangelical Call to Civic Responsibiliy" (2004). Om dette kan du finne flere opplysninger her: http://www.nae.net

I 2008 skriver Ron Sider den banebrytende boken: "The Scandal of Evangelical Politics" hvor han hevder at evangeliske kristne slett ikke lever opp til sin den standard de har satt, men som amerikanere flest, og heller verre. Ron Sider hevdet at livsstilen til majoriteten av de evangelikale ikke gjenspeiler evangeliets sosialetiske utfordringer. Slikt blir det skikkelig rabalder av!

Du finner mer om Ron Sider og hans arbeid her:

http://www.sidercenter.org

Denne linken vil du også finne igjen som en link under "Interessante linker" på denne bloggen, slik at du lettere kan finne tilbake til siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar