mandag, november 10, 2008

Frikirken sa nei til samarbeide med Den norske kirke



Synodemøtet i Den evangelisk lutherske frikirke har med stort flertall takket nei til å inngå en samarbeidsavtale med Den norske kirke. Det var fjorårets homofilivedtak på Kirkemøtet som førte til at Frikirken sa nei til å fremforhandle avtalen med Den norske kirke. Med 94 stemmer mot 79 vedtok Frikirkens synodemøte søndag å ikke inngå noen avtale med Den norske kirke. Avslaget er endelig, og skal saken fremmes på nytt må de begynne en ny prosess. Med et så tydelig nei er det nok lite sansynlig at denne saken kommer opp igjen med det første. Synodemøtet er den øverste myndighet i Den evangelisk lutherske Frikirke. Thomas Bjerkholt, pastor i Trondheim Frikirke og tidligere prest i Den norske kirke, var en de ivrige debattantene som talte mot inngåelse av avtalen.

– Jeg tror alle ønsker et godt forhold til Den norske kirke, og samarbeid der det er naturlig. Men avtaleteksten hadde en del teologiske forutsetninger som vi ikke kunne godta. Det avgjørende for utfallet av saken var utvilsomt homofilivedtaket som Kirkemøtet fattet i fjor, sier Bjerkholt til Vårt Lands nettutgave.

Dette er gode nyheter for alle som vil holde fast ved Bibelens autoritet, og det er all god grunn til å takke Gud for det som skjedde på Frikirkens synodemøte.

Foto: Budbæreren




1 kommentar:

  1. I avisen Dagen/Magazinet sto følgende leder i dag, 11.nov 08:

    "Frikirkens synodemøte vedtok søndag med 94 stemmer mot 79 stemmer å ikke inngå en ny økumenisk samarbeidsavtale med Den norske kirke. Grunnen er selvfølgelig fjorårets famøse vedtak om å tillate utøvende homofile i vigslede stillinger i Den norske kirke.

    Frikirkens avgjørelse er et uttrykk for hvor ødeleggende Den norske kirkes homofilivedtak er. Det gjelder selvsagt for kirken selv. Men vedtaket er også for forholdet til andre trossamfunn som i motsetning til Den norske kirke lar sitt eget trosgrunnlag telle sterkere enn tidsånden når de avgjør sine vedtak. Vi synes det er helt riktig av Frikirken å på denne måten markere alvorlighetsgraden i det Den norske kirke har gjort. Man kan ikke bare gå videre som om ingenting har skjedd etter det skjebnesvangre valget som ble tatt på kirkemøtet i fjor.

    Å sette Bibel og bekjennelse til side får nemlig konsekvenser for økumenisk samarbeid. Det er bare å se på det som er i ferd med å skje innen den anglikanske kirke. Der er de nasjonale, bibeltro kirkene i ferd med å finne sine egne økumeniske veier bort fra de liberale miljøene. Det samme kan være i ferd med å skje i Norge med Frikirken i front."

    SvarSlett