mandag, september 07, 2009

Skandaløst at politiet ikke gjør mer i pedofilisak


TV-2 Nyhetene melder nå i kveld, at politiet ikke har gjort noe mer med gjenopptagelsen av saken mot pastoren, som har innrømmet et pedofilt forhold, enn å sende en henvendelse til myndighetene i Brasil med anmodning om å få avhøre gategutten Paulo. Siden politiet ikke har fått svar på henvendelsen sin, har de heller ikke purret på den.

Dette er skandaløst. Hadde det samme skjedd om det her var snakk om en norsk gutt som var utsatt for et seksuelt overgrep? Jeg undres.

Pastoren har innrømmet å ha forgrepet seg.

Politiet fikk sterk kritikk for ikke å ha kontaktet Kripos eller brasilianske myndigheter. 25. mars sto politimester Kåre Sognstad (bildet) i Haugaland og Sunnhordaland Politidistrikt frem på TV2, og sa at nå skulle etterforskningen gjenopptas. Så langt ser det ut til at det eneste politimesteren har foretatt seg er å sende et brev til Brasil. Paulo sitter nemlig i fengsel, og norske myndigheter må ha tillatelse til å avhøre ham. Når de så ikke får svar gjør de ikke noe mer.

Kanskje dette nå er en sak for politidirektøren.

Saken begynner å bli riktig pinlig for Norge, og politiet sender signaler til folk flest om at grove overgrep mot barn, begått av nordmenn i utlandet, ikke er så farlig å bry seg med. De signalene er ikke bra.

Foto: TV2

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har ventet på "nyheter" om denne forferdelige saken en stund nå. Endelig får vi vite årsaken til at vi ikke hører mer. I disse valgtider burde det være en politiker som satte dette på dagsorden.

Anonym sa...

Politiet i Haugaland og Sunnhordaland Politidistrikt har i MANGE år vært blant det dårligste politi i hele Norge. På det verste var det bare ETT politidistrikt som var verre. De blir oppringt når det sker noe, og de som ringer får på pukkelen for at de forstyrrer dem i kaffepraten. Det vet jeg av erfaring.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Det politiet i dette politidistriktet har gjort, eller skal vi heller si: unnlatt å gjøre, inngir ikke akkurat tillit til deres arbeid. Her må det gjøres noe raskt for å inngi tillit på nytt.