tirsdag, oktober 01, 2024

Et stillferdig Gudsnærvær


 Noe er på gang i Norge! May Sissel og jeg har merket det i flere av våre møter det siste året. Et stillferdig Gudsnærvær preger møtene. Mange gråter. Det kommer helt plutselig en ro og freden senker seg over forsamlingen. Det hele varer noen minutter. Så også i den gudstjenesten i Baptistkirken Fredrikstad under gudstjenesten søndag, hvor jeg talte. Flere var synlig grepet.

Vi kom til Fredrikstad allerede lørdag og tilbrakte noen timer sammen med gode venner, Hans og Astrid Dean Alvim. Astrid var også møteleder i gudstjenesten søndag, hvor også menighetens lovsangsteam deltok med vakker sang. De åpnet himmelen for oss.
Søndag ettermiddag var vi på besøk hos May Sissels tante og onkel, Rita og Einar Stensland. Einar, som har vært mangeårig pastor i Det Norske Baptistsamfunn, har en helt spesiell plass i vår familie. Han er hele storfamiliens pastor. Med sin varme og lavmelthet og gode smil har han vunnet våre hjerter, og det var et sterkt og gripende øyeblikk da 85-åringen lyste Herrens velsignelse over May Sissel og meg før vi dro hjem igjen. Rita har stått trofast ved Einars side gjennom en lang tjeneste som pastor og gjennom et langt og velsignet godt ekteskap. Rita er en varm og god omsorgsperson.
Møtekalenderen for oktober ser slik ut:
13. oktober: Baptistkirken Skien kl.17.00
20. oktober Gardermoen kristne fellesskap kl.11.00
27.oktober: Baptistkirken Brumunddal kl.17.00