mandag, mars 02, 2009

Baptistmenighet startet på landsbygda i Mongolia





Visste du at det finnes en baptistmenighet i Bayankhongor, en liten by i det sørvestlige Mongolia, omtrent 400 amerikanske miles fra hovedstaden Ulan Bator? Visste du at Youth with a Mission (Ungdom i Oppdrag) driver en egen disippeltreningskole her? Menigheten er stiftet av et brasiliansk ektepar som er baptister.

Jeg visste ingenting om dette bare for noen få dager siden, men det jeg visste var at antallet kristne øker i Mongolia. Og det synes jeg det er all god grunn til å takke Herren for! Disippeltreningskolen til Ungdom i Oppdrag er nettopp startet opp med 13 studenter, tre ektepar og syv single. Majoriteten av studentene er menn. Det holdes også ekteskapskurs, og det drives med fotballtrening for ungdommene på stedet. Dette er en fin måte å få kontakt med dem på, og gjør det så mye lettere å presentere evangeliet for dem.

På slutten av fjoråret ble 25 mennesker døpt og lagt til menigheten i Bayankhongor. Også flere av studentene på disippeltreningskolen er blitt døpt. På grunn av det kalde været foregår dåpshandlingen innendørs.

Det er familien Jardel da Silva (det lille bildet) fra Brasil som har grunnlagt menigheten og som har ansvaret for den.

Bildet er tatt i forbindelse med den første undervisningstimen på Disippeltreningsskolen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Bjørn! Flott at du kan gi oss informasjon om Guds rikes framgang,på for oss "ukjente", så vi kan glede oss sammen med de glade.

Ha en fortsatt god dag i Herrens kraft!