mandag, juli 06, 2009

Utholdende pågående bønn, del 5



Det femte prinsippet når det gjelder utholdende pågående bønn er dette:

5. Vi må forvente bønnesvar!

Det høres selvsagt ut, men er ikke nødvendigvis det. Bønn kan bli en rutine, hvor man gjentar og gjentar de samme tingene, uten at man har noen særlig tro for at Gud faktisk vil svare på det vi ber Ham om. Her ligger det en opplagt fare. Da er det ikke bønner vi retter mot Gud, men mer en religiøs øvelse, som ikke nødvendigvis har noen verdi.

Hebr 10,23 har vært et viktig ord for meg:

"La oss uten å vakle holde fast ved bekjennelsen av vårt håp, for Han som gav løftet, er trofast."

Norsk Bibel 88 oversetter dette slik: "La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av vårt håp, for han er trofast som gav løftet."

Håpet er noe vi altså skal holde fast ved. Årsaken til det er at Han som gav oss alle løftene i sitt ord - Han er og forblir trofast. Han kan ikke svikte. David vitner om dette i Salme 37,25: "Jeg har vært ung og er blitt gammel, men jeg har ikke sett den rettferdige forlatt eller hans avkom lete etter brød."

Hebreerbrevets forfatter sier det slik:

"Men uten tro er det umulig å være til behag for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham." (Hebr 11,6)

Bibelen Guds ord oversetter verset slik: "Men uten tro er det umulig å være til behag for Ham, for den som kommer til Gud, må tro at Han er til, og at Han er den som belønner dem som søker Ham med iver."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: