onsdag, juli 08, 2009

Utholdende pågående bønn, del 7



Det syvende prinsippet for utholdende pågående bønn er dette:

7. Synd kan hindre våre bønner

Vi liker vel ikke å snakke om det, men det er et faktum at synd som ikke er bekjent kan hindre bønnesvar. Hos profeten Jesaja leser vi følgende:

"Se, Herrens hånd er ikke for kort til å frelse. Hans øre er ikke tunghørt så det ikke kan høre. Men det er deres misgjerninger som har satt skille mellom dere og deres Gud. Deres synder har skjult Hans åsyn for dere, så Han ikke hører." (Jes 59,1-2)

I Salme 66,18 kan vi lese:

"Hvis det er misgjerning jeg uttenker i mitt hjerte, vil Herren ikke høre."

Apostelen Johannes forsto denne sammenhengen, og inspirert og ledet av Den Hellige Ånd skriver han:

"Hvis vi sier at vi har samfunn med Ham, og vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten." (1.Joh 1,6)

Vi er kalt til å leve i lyset med våre liv, derfor skriver Johannes:

"Men hvis vi vandrer i lyset. slik Han Selv er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu Kristi, Hans Sønns blod renser oss fra all synd." (v.7)

Når vi har bedt lenge, vært pågående og utholdende i vår bønn, men ikke opplever noe gjennombrudd for det vi ber om, bør vi spørre oss selv om det kan være synd som hindrer bønnesvaret.

Har vi bedrøvet Den Hellige Ånd og gjort Ham sorg? "Og gjør ikke Guds Hellige Ånd sorg, Ham som dere ble beseglet med til forløsningens dag." (Ef 4,30)

Vandrer vi som lysets barn? Eller har vi falt i synd? "For dette vet dere, at ingen som lever i hor eller i urenhet eller i grådighet - han er jo en avgudsdyrker - , har arvedel i Kristi og Guds rike. La ingen forføre dere med tomme ord, for på grunn av disse ting kommer Guds vrede over ulydighetens barn. Bli derfor ikke delaktige med dem! For dere var en gang mørke, men nå er dere lys i Herren. Vandre som lysets barn, - for Åndens frukt består i all godhet, rettferdighet og sannhet -, idet dere prøver hva som er til behag for Herren. Og ta ikke del i mørkets ufruktbare gjerninger, men avslør dem heller! For selv bare å tale om det de gjør i det skjulet, er en skam. Men alt som blir avslørt av lyset, blir åpenbart, alt det som er åpenbart, er lys." (Ef 5,5-13)

Be Gud vise deg synd i ditt liv du ikke er klar over, og bekjenn den. I visse tilfeller er det nyttig å snakke med en sjelesørger, og bekjenne sin synd også for ham/henne.

Jesus sier: "Derfor, hvis du kommer med din gave til alteret og der kommer på at din bror har noe imot deg, så la gaven din ligge foran alteret og gå derfra! Bli først forlikt med din bror, kom så og bær fram gaven din! Bli raskt enig med den du ligger i strid med, mens du ennå er på veien med ham, så ikkeden du ligger i strid med skal overlate deg til dommeren, og dommeren overlate deg til rettstjeneren, og du blir kastet i fengsel. Sannelig sier Jeg deg: Du skal slett ikke komme ut derfra før du har betalt til siste øre." (Matt 5,23-26)

Salme 139,23-24 er en bønn jeg stadig ber:

"Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg, og kjenn mine tanker. Se om fortapelsens vei har inntatt meg, og led meg på evighetens vei."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud velsigne deg Bjørn.

Du skriver så mye bra.

Herre må du løfte Bjørn Olav. La han kjenne deg på alle sine veier. La han se deg i sine valg. Støtt ham og bær ham. Gi han styrke til å bære alt det som kommer til ham. Velsign han og hans hus. La hans drømmer og lengsler skje fyldest. Herre rør ved ham og hans hus til full frihet og legedom. La din herlighet forøkes hos dem. La dem aldri mangle brød og vann fra himmelen. Herre beskytt dem med dine engler og bevar dem fra onde tunger. Herre led dem inn på dine veier.

i jesu navn

amen


din bror i Herren

MT

Bjørn Olav sa...

Takk for forbønnen og velsignelse, MT. Jeg trenger det så veldig!