søndag, mars 06, 2011

Guds kraft fullendes i svakhet

I går leste jeg noe metropolitt Anthony Bloom har skrevet, som jeg håper kan bli til velsignelse for flere enn meg. Det er oversatt til svensk, og det burde ikke by på for store problemer:

"Du komer säkert ihåg de två ställen hos den helige Paulus, där han säger: 'Min kraft uppenbaras i svaghet.' Den svagheter det här är fråga om är inte den sorts svaghet som vi ger prov på då vi syndar och glömmer Gud, uten det som här är tala om är den svaghet som innebär att man är helt följsam, helt genomskinlig, att man överlämnar sig helt och fullt i Guds händer. Men vanligtvis försöker vi vara starka, och så hindrar vi Gud från att uppenbåra sin kraft.

Du minns nog hur du fick lära dig att skriva när du var liten. Din mor satte en penna i handen på dig och tok sedan din hand i sin och började fa en fram och tillbaka. Eftersom du inte hade en aning om vad hon ville göra, lät du henne göra precis vad hon ville med din hand. Det är just detta som jag menar med att Guds kraft uppenbaras i svaghed.

En av de ting som Gud hela tiden försöker få oss att inse är alltså; att vi måste byta ut vår inbillade och miimala styrka, som endast är ett hinder för oss, mot den svaghet som består i att ge upp allr motstånd och överlämna sig i Guds hender."

Ingen kommentarer: