torsdag, mai 06, 2010

Lutheranere i Tanzania bryter ethvert samarbeide med kirker som velsigner samkjønnede

Verdens mest hurtigvoksende lutherske kirke - Den lutherske kirken i Tanzania - har nå tatt beslutningen om å bryte alt samarbeide med kirker som velsigner eller vier mennesker av samme kjønn.

Endelig er det noen som setter foten ned og sier tydelig fra! Og de som våger er barn av de som i dag fronter den politisk korrekte liberalteologien. Mens mange av Vestens kirker er blitt frafalne og har mistet den første kjærligheten til Jesus, brenner lyset klart og tydelig i Afrika. Den lutherske kirken i Tanzania er blant annet grunnlagt av svenske misjonærer. Nå sier lutheranerne i Tanzania nei takk til svenske misjonærer som vil vie eller velsigne samkjønnede par. De vil rett og slett ikke ha dem i landet sitt så de kan spre vranglæren der. Slikt står det virkelig dyp respekt av. Noen svenske og norske lutherske biskoper burde virkelig tenke seg om og skamme seg. De burde ha stått klart og tydelig i mot dette frafallet fra Guds ord som "vigsel" eller "velsignelse" av samkjønnede representerer. men de sviktet når det virkelig gjaldt.

Budskapet fra Tanzanias luthersk kirke er klart og tydelig:

"Denne kirken oppmuntrer og støtter alle rundt om i verden som opponerer mot kirker som har tatt beslutningen om å godkjenne samkjønnede ekteskap," lyder det i formuleringen som kirkens eksekutivkomite nylig vedtok.

Videre heter det: "De som støtter samkjønnede ekteskap gjør alt de kan for å ødelegge det ene bibelverset etter det andre, alt for å kunne legalisere homoseksualitet og bestemt påstå at et ekteskap ikke nødvendigvis er mellom en mann og en kvinne. Det gjør så for å få frem en ny og feilaktig tolkning, en tolkning som viser en holdning og en forståelse som skiller seg fra den som har eksistert så mange år i kirken, om ekteskapets plass i forhold til hva Guds ord underviser."

Den lutherske kirken ikke bare fordømmer de kirkene som legaliserer det Guds ord sier er synd, men den bryter også et hvert samarbeide med kirker som gjør slikt:

"De som befinner seg i samkjønnet ekteskap, og de som støtter slike ekteskaps legitimitet, skal ikke innbys til samarbeide med Evangelisk-lutherske kirken i Tanzania."

Kirkens ledelse ber sine medlemmer om å være på vakt mot vranglæren, "slik at de ikke skal risikere å miste sin tro i møte med denne merkelige læren som lett kan forføre folk i globaliseringens tideverv."

Tenk om alle var like tydelige som disse kristne fra Tanzania!

Les mer her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=211407

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette gjorde godt! Så fantastisk at det finnes lutheranere som disse, det er nesten så jeg vurderer å bli som dem.Ole Petter