fredag, september 29, 2017

Den virkelige virkeligheten

Av og til kan man føle seg alene. Virkelig alene. Men det er før man har fått åpnet sine øyne til den virkelige virkeligheten!

Noe kan vi se med våre øyne. Selv om det er mye er det likevel begrenset. Åpnes våre åndelige øyne ser vi mer. Da ser vi at det usynlige er mye mer virkelig enn det synlige. For, i følge Guds ord, er det usynlige evig.

I 2.Kongebok kan vi lese om denne usynlige virkeligheten:

"Da tjeneren til Guds mann sto opp tidlig om morgenen og gikk ut fikk han se at en hær med hester og vogner omringet byen. Og tjeneren sa til ham: Å, min herre, hva skal vi gjøre? Han svarte: Frykt ikke! De som er med oss, er flere enn de som er med dem. Og Elisja ba og sa: Herre! Åpne øynene hans så han kan se! Og Herren åpnet guttens øyne, og han fikk se at fjellet var fullt av hester og vogner av ild rundt omkring Elisja." (6,15-17)

Gud har ikke bare skapt mennesker. Det finnes også forunderlige vesener som engler, kjeruber, serafer. I et utallig antall. Noen finner vi foran Guds trone, andre hører vi om som blir sendt ut på spesielle oppdrag, med et spesielt budskap fra Gud. Det skjer både i Den gamle og i Den nye pakt. I tiden før Jesu gjenkomst skal det være økt engleaktivitet.

Så vi er slett ikke alene.

Dette tenker jeg på denne dagen, som er minnedagen for Erkeenglene, for Mikael, Gabriel og Rafael - disse Herrens budbringere.

Englene er i følge Skriften: "ånder i Guds tjeneste som sendes ut for hjelpe dem som skal arve frelsen."

Mikael er i følge Åpenbaringsboken den i himmelen som skal lede Guds folks kamp. Profeten Daniel omtaler ham som "den store fyrsten". Mikael ansees også å være Guds folks beskytter. Gabriel er selve budbringeren. Det var han som kom med de strålende nyhetene til Maria, hun som skulle bli Frelserens mor, mens Rafael omtales i den gammeltestamentlige Tobit's bok.

La oss i dag takke for at vi er omgitt av en himmelsk hærskare som lover Gud!

Ingen kommentarer: