søndag, oktober 01, 2017

Fem år siden Kristi himmelfartskapellet ble vigslet

I går var det ganske nøyaktig fem år siden den høytidelige vigslingen av Kristi himmelfartskapellet på Eina. Selve visgelshandingen ble foretatt av fader Johannes. Med to-tre unntak har vi feiret gudstjeneste der hver torsdag siden 30.september 2012. Men ikke bare det. På disse fem årene har vi også hatt gleden av å ta imot mange overnattingsgjester og gjester som har tilbrakt en dag her i stillhet og bønn. Det er også blitt mange sjelesorgsamtaler. Det er med andre ord mange ting å glede seg over ved dette femårsjubileet. Mange bønner har steget opp for Guds trone disse årene, og vi har fått mange herlige bønnesvar! All ære til Herren Jesus for alle som er blitt berørt til ånd, sjel og kropp.

Men det er den ukentlige gudstjenesten som er selve nerven i hele vår virksomhet. Eller navet om du vil. Alt springer ut fra den, og den bærer oss alle som deltar i den.

Tilfeldigheter ville ha det til at vigslingen fant sted på min fødselsdag. Det var spesielt. Jeg takker Gud for disse fem årene, og ser frem til fem nye spennende år. I år hadde vi også vår første dagsretreat på Kristi himmelfartsdag. Det var så vellykket at vi kommer til å invitere til en ny Kristi himmelfartsdag 2018. Vi arbeider med teamet "Tynne steder", om Guds herlighet manifestert på jord. Sett gjerne av dagen. Vi kommer tilbake til mer detaljert program, men jeg kan allerede røpe at Anne Kristin og Sven Aasmundtveit blir med oss neste år også. Vi gleder oss allerede.

Du er alltid hjertelig velkommen til Kristi himmelfartskapellet. Vi er ingen menighet, men et økumenisk fellesskap.

Bildet er tatt av Kurt Urholt, som velvillig har latt oss få bruke det. En stor takk!

Ingen kommentarer: