søndag, september 22, 2019

Den profetiske tjenesten: Hva du ikke bør gjøre, del 5

Her fortsetter artikkelen til James Goll (bildet):

Etter først å ha sett på hva vi ikke bør gjøre, skal vi se nærmere på hva vi bør gjøre:

1. Skap en kultur hvor man hedrer hverandre

Rom 12,10 minner oss om dette: "Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv." En annen måte å si dette på er: 'Skap en kultur hvor man hedrer hverandre.' Vi er kalt til å respektere autoriteten og gavene som er gitt de andre i kirken, og til å avstå fra motsetninger og negativ, kritisk omtale.

Det er vanskelig, synes jeg, når så mange profetiske røster ikke liker kirken. Enten det nå kommer fra deres egen historie av avsning eller noe annet, så fører det dem inn i en kristisk, motsetningsfull ånd. Det synes som om de ikke forstår at oppførsel er på linje med 'våre brødres anklager'.

Se på Jesus - Han la ned sitt liv for kirken, og Han ønsker at vi skal gjøre det samme! Den største i blant oss er, lik Jesus, alles tjener. Jeg ønsker å være en av disse 'alles tjener folket', gjør ikke du?

2. Skap en relasjon mellom det skrevne og det levende Ordet

Jeg liker å gjenta dette utsagnet: 'Vær mer imponert av det Ordet som går inn i deg enn det ordet som går ut av deg.'

"Vær en arbeider som ikke har noe å skamme seg over, men som legger fram sannhetens ord på rett måte." (2.Tim 2,15)

Les Bibelen daglig. Lytt til den. Lær den utenat. Les den høy. Syng den. La aldri gaven du har fått få deg til å gå vekk fra din personlige relasjon med Det levende Ordet (Jesus) og Det levende skrevne ordet (Bibelen).

fortsettes

Ingen kommentarer: