mandag, november 13, 2023

Hamas er beskrevet i Bibelen


HAMAS er akronymet som brukes for det offisielle navnet på den islamske motstandsbevegelsen, et politisk parti som har kontroll i Gaza, men få mennesker vet at Bibelen spesifikt snakker om Hamas – ved navn – mer enn 60 ganger!

Faktisk, ifølge Bibelen, førte Hamas til den første store ødeleggelsen av hele menneskeheten. I 1Mo 6:11 står det: "Nå var jorden fordervet i Guds øyne og full av vold." Det hebraiske ordet for vold her er Hamas. Hamas betyr i denne forstand vold, ondskap, grusomhet. Det kan til og med bety falskt vitne.

Hvis vi erstatter det engelske ordet med det rette hebraiske ordet, vil 1. Mosebok 6:11-13 lese slik: «Nå var jorden fordervet i Guds øyne og var full av HAMAS. Gud så hvor korrupt jorden var blitt, for alle menneskene på jorden hadde fordervet sine veier. Så Gud sa til Noah: «Jeg skal gjøre slutt på alle mennesker, for jorden er fylt med HAMAS på grunn av dem. Jeg kommer sannelig til å ødelegge både dem og jorden.»

Mens teksten her i 1. Mosebok tydelig er rettet mot menneskenes natur før flommen, er bibelsk språk ofte symbolsk og profetisk, og har flere formål over tid og gjennom generasjoner i verden. Det er ikke bare transgenerasjonelt, men er transkulturelt, og har bestått tidens tann.

​HAMAS har skrevet i sin egen grunnlov at de er direkte relatert til vold, slik det hebraiske ordet indikerer. I artikkel 8 i HAMAS-charteret står det skrevet: "Allah er dens mål, profeten er forbildet, Koranen dens grunnlov, jihad dens vei, og døden for Allahs skyld er den høyeste av dens ønsker."

Vi deler i vår siste podcast hvordan ordet "Hamas" ikke bare finnes i 1. Mosebok, men også er skrevet om av profeten Joel, og han skriver på en måte der Hamas virkelig begynner å få en moderne betydning.

Profeten Joel sier i kapittel 3:

"Men Egypt skal bli øde, Edom en ørken ødemark, på grunn av HAMAS gjort mot Judas folk,

i hvis land de utøste uskyldig blod. Juda skal være bebodd for alltid og Jerusalem gjennom alle generasjoner. Skal jeg la deres uskyldige blod være uhevnet? Nei jeg vil ikke."

Igjen fyller dagens Hamas denne profetien til Joel. Deres charter sier: "Israel vil eksistere og fortsette å eksistere til islam vil utslette det, akkurat som det utslettet andre før det."

Salmisten skriver også om Hamas i Salme 140:

"Redd meg, Herre, fra onde mennesker! Beskytt meg mot menn med HAMAS-vold, som legger opp onde planer i sine hjerter og vekker krig hver dag. De gjør tungene skarpe som en slanges; giften av hoggormer er på leppene deres. Selah"

"Bevar meg, Herre, fra de ugudeliges hender! beskytte meg mot menn fra HAMAS som planlegger å snuble i føttene mine. Stolte menn har gjemt en snare for meg; de har spredt ut snorene i garnet sitt og har satt feller for meg på min sti. Selah"

Det er tydelig at Bibelen har mye å si om Hamas.

- Eugen Bach/Back to Jerusalem/Oversatt til norsk av Bjørn Olav Hansen (c)


Ingen kommentarer: