torsdag, januar 26, 2006

Israels verste mareritt en virkelighet



Så er Israels verste mareritt blitt en virkelighet. Så langt ser det ut til at terrororganisasjonen HAMAS er vinneren av valget i de palestinske områdene. Det sikrer ikke bare HAMAS innflytelse på Gazastripen, men også i Betlehem og Ramallah, og i andre områder som ligger tett opp til Tel Aviv og Ben Gurion flyplass. HAMAS har erklært at de vil kaste jødene på havet, og utslette staten Israel. Vi må regne med blodige angrep på Israel i tiden framover, og det vil nå bli lettere enn noensinne for HAMAS-aktivistene å skyte sine dødbringende Kassem-raketter inn i tettbefolkede jødiske byer og landsbyer.

HAMAS har sin bakgrunn fra The Muslim Brotherhood, kalt Islamic Resistance Movement, Den islamske motstandsbevegelse. Denne gruppen blir vanligvis omtalt under forbokstavene HAMAS, som danner det arabiske ordet for "nidkjærhet". Og denne gruppen har virkelig vist at de er nidkjære! Lederne for HAMAS antok helt fra starten av jihad mot Israel som sin viktigste målsetning. Lederne for den islamske motstandsbevegelsen gav nemlig klart uttrykk for at de betraktet den palestinske motstanden som det første skritt mot en fornyet islamsk hellig krig, for å "frigjøre hver eneste del av Palestina", ikke bare den såkalte Vestbredden og Gazastripen. I august 1988 offentliggjorde HAMAS sine grunnleggende statutter i et charter. Dokumentet er på 40 sider, og ble av mange betraktet som et islamsk-palestinsk alternativ til PLOs offisielle charter. Det ble distribuert overalt i de administrative områdene. En kassett ble delt ut til de palestina-araberne som ikke kunne lese.

HAMAS pakten begynner med å sitere flere vers fra koranen, som fordømmer jødene for deres manglende tro på allah. Deretter følger et sitat fra en tidligere egyptisk leder for Muslim Brotherhood, Imam Hannan al-Bana: "Israel vil eksistere og fortsette å eksistere til islam utsletter det, på samme måte som som deres forgjengere ble utslettet" (en henvisning til seieren over korsfarernes rike). Så følger paktens hovedinnledning. Her blir strukturen og målsetningen for Den islamske motstandsbevegelsen forklart. Organisasjonen "står side om side med alle jihads krigere for frigjøringen av Palestina." Den tar til orde for "hjelp, støtte og samarbeide fra islam i araberlandene og resten av verden", i et forsøk på å utslette Israel, fordi "vår krig mot jødene er et stort og alvorlig foretak som krever at alle ressurser mobiliseres... til fienden er styrtet." De 36 artiklene i pakten inneholder detaljerte opplysninger om bevegelsens opplegg for hellig krig. Vi skal senere komme tilbake med utdrag av denne pakten, både fordi det er viktig at vi kjenner til innholdet av den, og fordi det kan hjelpe oss til å be mer målrettet for Israel i denne skjebnetid.

Jeg vil ellers oppmuntre mine lesere til å lese Esters bok i disse dager. Akkurat den bokens innhold kan gi oss en dypere forståelse av hva det hele dreier seg om når det gjelder Israel, Guds utvalgte og elskede folk.

Ingen kommentarer: