onsdag, oktober 11, 2006

Billy Graham:Jesus eneste veien til Gud!

En reportasje som det amerikanske ukebladet Newsweek laget om Ruth og Billy Graham, for noen uker siden, skapte forvirring om den anerkjente evangelisten hadde endret sitt teologiske ståsted med hensyn til om Jesus er den eneste veien til Gud. Slik svaret var gjengitt i Newsweek, kunne det tyde på at Graham mente at det fantes mange ulike frelsesveier. Enkelte liberale kristne grep disse uttalelsene i Newsweek med stor begjærlighet, og mente at Graham endelig var kommet frem til et mer politisk korrekt syn, bygget på en større grad av tolleranse, i en tid med stor religiøs pluralisme. I et brev som nå er lagt ut på nettsiden til Billy Graham organisasjonen, klargjør den aldrende evengelisten sitt syn. En klargjøring som vil glede alle som har et konservatvt bibelsyn.

I et svarbrev til redaksjonen og journalisten i Newsweek skriver Billy Graham selv: "Etter hvert som jeg blir eldre, har min overbevisning om Bibelens inspirasjon og autoritet, bare vokst seg sterkere. Slik er det også med hensyn til min overbevisning om at bare Kristus kan gi oss et håp som varer - håp for dette liv, og håp for det livet som kommer. For som Bibelen sier i Joh 3,16: "For så har Gud elsket verden at Han gav Sin Sønn, Den Enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."

Dermed burde det ikke herske noen som helst tvil om at Billy Graham alltid har forkynt det samme, nemlig at det bare er Jesus som kan frelse, og at det det er Jesus som er veien, sannheten og livet og at ingen kommer til Faderen, uten gjennom Ham. Det ante meg allerede da jeg leste intervjuet at journalisten ikke hadde gjengitt Graham rett. Jeg velgte derfor å ikke kommentere det på bloggen, da jeg regnet med at det ville komme en eller annen form for korrigering. Billy Grahams integritet har vært og er en stor inspirasjon for alle som vil ta sin tro på alvor. La oss huske på å be for den gamle trosgeneralen nå i hans alders høst, idet han sliter med mange legemlige plager. Det gjør også hans hustru Ruth. Hans nye bok: Livsreisen, som han kaller sitt åndelige testamente, er vel verd å lese. I den skriver han blant annet om den ufeilbarlige reiselederen, om Bibelen. Boken kan kjøpes via www.hermon.no og bør brukes aktivt i evangelisering. Det første opplaget er allerede utsolgt. Hermon distrubuerer også en flott DVD, som er en biografi om Billy Grahams liv. Anbefales!

3 kommentarer:

Anonym sa...

TAR MED DENNE KOMMENTAREN FRA www.baptistene.info

Billy Grahams sønn og etterfølger som leder for hans organisasjon har også vært i hardt vær, særlig på hjemmebane i USA. Dette skyldes hans tydelige forkaselse av teorien om at Allah og Gud skulle være samme sak. Han har avvist alle andre religioner som frelsesveier. I en artikkel fra Kristelig Pressekontor (KPK) heter det:

“Leiar for Billy Graham-organisasjonen, Frank Graham, har sagt at Allah i Koranen ikkje har nokon son, men det har Gud i Bibelen, og meiner med det at det er to ulike guddomar som blir omtala. Mange kristne her i landet er vel heller ikkje samde i at kristne og muslimar har same gud?”

Bjørn Olav sa...

Og takk for det! Godt med tydelighet. Franklin Graham har forøvrig skrevet en veldig god bok som heter: "The Name". Her skriver han blant annet om den forlegenhet han har møtt i flere kristne sammenhenger, når det gjelder Jesu navn. Det er greit å snakke om Gud, det er mer eller mindre akseptert. Men å snakke om Jesus, et ikke like greit. Også for sin tydelighet om at det er bare hos Jesus frelsen finnes, har Franklin fått mye pepper. I boken skriver han:

The Name stands before, beyond, and after all others. In the beginning was the Name. At the end will be the Name. In the present time, all things depend upon the Name.The Name will cause all knees to bow...

Hvilket navn snakker Franklin om? JESUS!

Bjørn Olav sa...

Glemte å si at boken er utgitt på Thomas Nelson Publishers i 2002. Håper et norsk forlag kunne tenke seg å utgi den.