lørdag, oktober 14, 2006

Tusenvis av amerikanere på kne for Gud idag


Bønnegeneralen Lou Engle har tatt et bønneinitiativ i dag, i forkant av det amerikanske valget, hvor tusenvis av amerikanere ber sammen via telefon. Det skjer blant annet i dag. Da vil blant annet Bob Jones, en anerkjent profet, be sammen med de som ringer inn. Ved siden av de tusenvis som kobles sammen over telefon, vil det også være mulig å be sammen over Internett. Bønneledere over hele USA er blitt enige om å be for følgende bønneemner: Situasjonen i Israel og USA's forhold til Guds utvalgte folk, krigen i Irak og Afghanistan, legaliseringen av abort og homoseksualitet, det kommende valget og for USAs sikkerhet. De amerikanske bønnelederne mener USA er i en svært alvorlig situasjon, og ønsker nå å mobilisere bønnenes folk over hele Amerika til å be. Lou Engle, som er en av de mest profilerte bønnelederne i USA, har kommet med en sterk advarsel når det gjelder fosterdrapene og innflytelsen fra den sterke homolobbyen i USA. Jeg vil gjerne oppfordre bloggens lesere som ber, til å stå sammen med våre amerikanske bønnevenner i dag, og be sammen med dem over de bønne emnene som er satt opp. Foran neste valg i Norge må vi mobilisere på samme måte!

3 kommentarer:

Ivar Kvistum sa...

Nå ser det heldigvis ut til at det er i ferd med å vokse fram en kristen - sågar evangelikal - motbevegelse i USA.

Stadig flere kristne protesterer mot at høyre- og kapitalkreftene tar monopol på Gud og Guds vilje. Stadig flere protesterer mot den VIRKELIGE maktlobbyen, nemlig alliansen mellom oljeindustrien, presidentembetet og hvite kristenkonservative.

Stadig flere kristne i USA innser at de styres av en president som gikk til krig på grunnlag av løgner og manipulasjoner. En hel verden ble ført bak lyset. Gode kristne mener faktisk at slikt er synd.

Stadig flere skammer seg over en president som ignorerer menneskerettigheter, som fordyper klasseskiller og som er garantisten for opprettholdelsen av den barbariske dødsstraffen.

Stadig flere kristne i USA innser dessuten presidenten og republikanernes grove synder mot skaperverket når det gjelder trenering av forpliktende miljøtiltak - fordi olje- og storindustrien skal ha sitt fra marionetten i Det hvite hus.

Jeg tror man skal være forsiktig med å framholde bønneemner som innebærer at Gud tas til inntekt for en bestemt politisk agenda.

Jeg lurer for eksempel på om Gud lar seg overtale til å sikre valgseier for politikere som forsvarer dødsstraff og andre brudd på menneskerettighetene.

Bjørn Olav sa...

Ser man nærmere på bønneemnene så tror jeg de aller fleste kristne i USA, om de er republikanere eller demokrater, kan være med på å be for dette. Det står ingen steder at man skal be om at et bestemt parti skal vinne. Ingen av bønneemnene er heller formulert. For evangeliske kristne vil det være helt naturlig å be om at aborttallene må ned, og Lou Engle er en av de som virkelig har et hjerte for de som har tatt abort. Hvis man leser hans siste artikkel om dette, møter man en mann med stor medlidenhet, og som snakker om praktiske tiltak for å hjelpe kvinner som har tatt abort. For mange evangeliske kristne, er det også naturlig å be om at bibelske verdier for familie og seksualliv, blir ivaretatt og at den sterke homofililobbyen ikke får ytterligere framgang. Det ser man også tydelig i den bevegelsen som det her siktes til.Bønnebevegelsen i USA er sammensatt, og her finnes både hvite og svarte, unge og gamle, og menn og kvinner fra mange ulike kirkesamfunn. Det er naturlig at evangeliske kristne i Norge, støtter våre kristne venner i USA, og ber sammen med dem om dette.

Bjørn Olav sa...

Jeg glemte å nevne at for evangeliske kristne er det også naturlig å be for situasjonen i Israel, og USAs forhold til dette landet, for den forferdelige situasjonen som krigene i Afghanistan og Irak har medført av lidelser for alle parter, og for USAs sikkerhet mot flere terrorangrep.